Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Червень » 3 » «Записки цивилизованного дикаря»
«Записки цивилизованного дикаря»
15:34
Саме таку оригінальну назву має нова автобіографічна книга відомого чернігівського мандрівника і письменника Олександра Волощука. Презентація книги відбулась минулої п’ятниці за сприяння ЧМГО Центр «Етнос» в затишному приміщенні Арт-клубу серед чисельних друзів, знайомих, колег по мандрівкам і прихильників творчості Олександра.
Назва для книги була взята автором з вислову відомого російського вченого і мандрівника Миколи Пржевальського, шляхами експедицій якого мандрував Сашко в своїй останній мандрівці країнами Близького Сходу і Середньої Азії. В "Записках" Олександр розповідає про найцікавіші місця, випадки, знайомства, що сталися з ним у його мандрівках світом за останні 10 років (2004-2014 рр.). Книга містить кольорові фото зроблені автором у його мандрівках. А ще ця книга містить літературні есе різних років та вірші, написані Олександром в молоді роки.
Під час презентації, в теплому колі друзів за чаєм із солодощами, автор розповів про те як була написана книга, про цікаві та захопливі моменти описані в книзі, та про те, що залишилось поза сторінками «Записок». Олександр прочитав декілька своїх літературних етюдів, відповів на чисельні питання, а також розповів про свої творчі та мандрівничі плани на майбутнє. Своїми враженнями від книги поділилися ті, хто трошки раніше зміг отримати цю книгу. Їх думки багато в чому збігалися: книги Волощука - це захопливо, це цікаво і пізнавально, це світ очима людини-практика, коли читаєш книгу, то начебто переносишся разом з автором у ті екзотичні та під час екстремальні місця, в яких йому довелося побувати. Під час одного із обміну враженнями від книги Олександр Волощук отримав пропозицію прочитати цикл лекцій для студентів, що вивчають туристичну справу. На зустрічі були присутні і ті , хто сам практикує подорожі світом і автостопом зокрема – це Богдана Кузьменко та Андрій Терещенко. Останній розбавив тему зустрічі музичною паузою, виконавши під гітару декілька пісень, що близькі по духу всім мандрівникам. Співав під гітару і сам автор книги.
Літературні етюди та враження Олександра про загадковий Памір та Таджикистан доповнив відомий чернігівський письменник і сценарист Анатолій Покришень, що колись жив і працював на території Таджикистану, Афганістану та інших країн цього регіону. Він розповів про місцеві традиції та звичаї, а також прочитав власні вірші про рідний чернігівській край. Щоб іще більше полюбити рідну землю і зрозуміти її унікальність – треба мандрувати світом, побачити інші краї і народи і повернувшись додому відчути щастя і безмежну любов до своєї Батьківщини.
Під час презентації молоді мандрівники-початківці задавали Олександру Волощуку практичні питання, як спланувати мандрівку, які є особливості автостопу, з ким подорожувати і куди. Наш відомий мандрівник охоче відповів на всі запитання, а всі присутні могли в цей день придбати його нову книгу з особистим автографом автора.
Ну що ж, побажаємо новій книзі Олександра багатьох читачів. А читачам - приємної мандрівки разом з автором, як по сторінках книги так , можливо, і в реальному світі. Адже світ набагато цікавіший, відкритий і дружній ніж ми про нього уявляємо.

Матеріал підготувала голова
ЧМГО «Центр культурних традицій
«Етнос» Ірина Дерейчук.










Фото Леоніда Віленського.



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Оголошення | Переглядів: 885 | Додав: lena | Теги: Олександр Волощук | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.