Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Березень » 13 » Чернігівські майстри у Вільнюсі
Чернігівські майстри у Вільнюсі
18:49
Щороку в перших числах березня вулиці Старого міста Вільнюса на всі вихідні заповнюються веселим ярмарком Казюкас. Це свято весни і найбільший захід, на який збирається безліч ремісників і народних майстрів з усієї Литви.На ярмарок Казюкас з'їжджаються ремісники не тільки з найвіддаленіших куточків Литви, але й майстри з сусідніх країн. Крім традиційних товарів, на ярмарку Казюкас продаються вироби, виконані руками соціально-підтримуваних осіб, вихованців будинку опіки. Окрім продажу безлічі різноманітних виробів, виконаних народними умільцями проводиться також багато різних заходів.
Свято покровителя Литви Святого Казимира зародиллося у XVII столітті, а в XIX столітті воно переросло у ярмарок.
Ярмарок Казюкас - це найяскравіше календарне свято, що володіє столітніми традиціями. Щороку цей захід представляє різноманіття майстерних виробів ручної роботи, традиційні, яскраві та барвисті роботи. Ярмарку Казюкас немає рівних у навколишніх краях.
У другий день проведення ярмарку проходять святкові театралізовані паради, в яких беруть участь, як і в старі часи, відомі ремісники, преддставники народної творчості та стародавніх ремесел. Хода ремісників і народних майстрів по вулицях Вільнюса має велике значення ще й тому, що воно об'єднує і згуртовує митців під одним прапором для досягнення загальних цілей.
На цьому ярмарку побували майстри з Чернігова, які презентували увазі глядачів твори, створені власними руками. Ольга Садова демонструвала керамічні вироби, а Олена Шубенко - обереги. Майстри Чернігівського краю гідно представили Україну і зокрема Чернігівщину на цьому святковому заході.


























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Міжнародні заходи | Переглядів: 796 | Додав: lena | Теги: майстри Чернігівщини, Ярмарок в Казюкасі | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.