Головна » 2014 » Лютий » 20 » Дарунок ювілею
Дарунок ювілею
14:09
19 лютого в Арт-клубі відбулася чергова мистецька виставка, що є звичним явищем для цього структурного підрозділу обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв. Але в цій типовості був присутній і несподіваний ракурс – експозицію виставки склали твори виключно працівників Центру. В такий спосіб вони вирішили відзначити свій спільний ювілей. І у ветеранів, і у новачків цього дня була на устах цифра 75 – саме стільки років минає відтоді, як була прийнята постанова українського уряду про реорганізацію так званих обласних баз самодіяльного мистецтва на обласні будинки народної творчості.
Як уже повідомлялося на нашому сайті, назва Чернігівського обласного будинку народної творчості зазнала за вказаний період кількох змін, поки вилилась в сучасну – ОНМЦКіМ.
От і вирішили нинішні працівники обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв довести, що вони гідно несуть творчу естафету своїх попередників, підготувавши згадану виставку.
І це їм достеменно вдалося. Як підкреслила у своєму виступі директор Центру Надія Заваліна, багато методистів не обмежуються тим, що їм належить робити згідно з прямими службовими обов’язками (написати сценарій, організувати фестиваль чи конкурс), а й показати себе в новій іпостасі. Певна річ, на відміну від працівників структурного підрозділу ОНМЦКіМ – Центру народних ремесел для дітей та юнацтва - цим доводиться займатися у вільний від роботи час, але прагнення розширити свій творчий діапазон змушує з цим не рахуватися. І результат, як показала виставка, того вартий таких старань. Порадували колег чудові вишивки головного хормейстера Ольги Коцур, провідного методиста клубного відділу Поліни Борщенко, портрети з натури, намальовані олівцем, провідного методиста з виставкової діяльності Аліни Цупко.
Ну а керівникам студій, майстрам з різних видів і жанрів декоративно-прикладного мистецтва Центру народних ремесел для дітей і юнацтва, хто почувається в цей сфері, як риба у воді (навіть серед наймолодших з них є президентські стипендіати, лауреати престижних конкурсів і фестивалів), залишалося довести, що вони не задовольняються досягнутим, постійно вдосконалюють свою майстерність, і як результат - представили свої найкращі твори, справді гідні високого ювілею.
З гордістю за своїх вихованців говорили завідуюча Центром ремесел Наталія Тищенко, її попередниця на цій посаді, нині завідуюча відділом культури Чернігівського району Світлана Шкуропат; високу оцінку експонованим роботам дали гості виставки – керівник приватного підприємства «Арт-студія» Ольга Краснопольська, художниця народного творчого об’єднання «Деснянська палітра» Ольга Кочановська та інші.
Атмосферу виставки скрасило музичне вітання від театру естради «Феєрія» під керівництвом Інни Присікайло.
А спомини Олексія Шапка, який керував обласним навчально-методичним центром у 1992-2006 роках, допомогли відчути атмосферу того начебто й недалекого, але дещо відмінного від сьогодення часу. Хоча б за умовами роботи. Вони ляжуть в основу наступних публікацій, пов’язаних з історією ОНМЦКіМ.

Василь ЩЕРБОНОС
Фото Миколи Дульцева та
Леоніда Віленського





























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 793 | Додав: Irina | Теги: виставка, обласний наічально-методичний центр, центр ремесел | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.