Головна » 2014 » Лютий » 5 » Сорок миттєвостей життя
Сорок миттєвостей життя
11:21
Саме стільки світлин, створених членами і кандидатами у члени Національної спілки фотохудожників України, що живуть і працюють на Чернігівщині, містить експозиція виставки, яку щорічно проводить ця творча організація за підсумками попереднього року.
Коментуючи її, голова обласної організації Спілки Микола Турчин підкреслив, що така системність не тільки морально заохочує фотомитців, а і дозволяє більш повно і об’єктивно спостерігати динаміку їх професійного зростання.
Його думку поділили у своїх виступах відомий в області майстер об’єктива Віктор Кошмал, керівник народного фотоклубу «Чернігів», провідний методист з цього профілю обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Микола Дульцев, бібліотекар відділу мистецтв обласної державної універсальної наукової бібліотеки ім. В.К.Короленка Марина Оксьоменко.
Марині, як і багатьом її колегам, не звикати до подібних заходів – у головній бібліотеці області, де розгорнута ця виставка, вони проходять доволі часто, отож порівняльний фон щодо якості світлин має широкий простір для об’єктивної оцінки. На її думку, професійні фотомитці області зробили значний крок вперед – і у виборі об’єктів для зйомки і у вдало знайдених ракурсах для цього.
Солідарізується з такою точкою зору і більшість учасників виставки. Про це свідчили побіжні коментарі під час огляду її експозиції та наступні записи у книзі відгуків.
Цілком щиро долучається до стану отриманого від перегляду виставки вдоволення і автор цих рядків. Чого варта хоча б пташина на очеретині, що довірливо позує Віктору Кошмалу, або ота сонцесхідна благодать, яку Микола Турчин зафіксував літньої пори у селі Мезині – відомій усім місціні стоянки первісної людини. Явно полемізує з думкою поета, що «наша планета для веселья малооборудована», світлина Романа Віленського, на який непідробно і дружно сміються, ніби кидаючи виклик не завжди спонукаючим до цього життєвим реаліям сьогодення. Теплим домашнім затишком віє від світлин-натюрмортів, що обрала своїм амплуа молода фотохудожниця Ірина Булак…
Власне, щось ексклюзивне присутнє в кожній світлині, представленій на виставці. І всі знахідки фотомайстрів хотілося б виокремити. Але ж світлин сорок, а інформаційна площа обмежена. Але така нагода ще неодмінно випаде. Залишається лише побажати фотомайстрам нових вдалих знахідок і ракурсів.

Василь ЩЕРБОНОС
Фото Леоніда Віленського
(ОНМЦКіМ)















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 342 | Додав: Irina | Теги: Фотовиставка, Арт-клуб | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Григор(47)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний Методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв.