Головна » 2013 » Листопад » 13 » XI міський фестиваль німецької культури імені Германа Пфайфера
XI міський фестиваль німецької культури імені Германа Пфайфера
12:42
9 листопада концертна зала Чернігівської музичної школи №1 ім. С. Вільконського зібрала усіх шанувальників німецької культури на XI міському фестивалі німецької культури імені Германа Пфайфера, який цього року відбувся за підтримки Чернігівської облдержадміністрації.
У привітальному слові до учасників і гостей фестивалю виконуючий обов’язки заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Ю. Музика зазначив, що фестиваль відбувається в рамках реалізації завдань Президента України Віктора Федоровича Януковича щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин.
Урочистим був початок фестивалю. Вперше за його історію прозвучали державний гімн України і гімн Федеральної землі Вільна держава Баварія у виконанні Капели бандуристів ім. О. Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм (керівники заслужена артистка України Р. Борщ і заслужений працівник культури України М. Борщ).
Слухачів вразила велична Фантазія до мінор для фортепіано, хору та симфонічного оркестру Л. Бетховена, яку виконали заслужений артист України Г. Дем’янчук (фортепіано), зведений хор у складі хору Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького (керівник - заслужена артистка України М. Гончаренко) та академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського (керівник - І. Богданов) Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм та оркестр Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького (керівник - заслужений артист України О. Шевчук).
На фестивалі звучало українське поетичне слово у німецькому перекладі у прочитанні заслуженого діяча мистецтв України, начальника управління культури Чернігівської міської ради О. Васюти. Звісно, свій музичний сувенір глядачам подарував вокальний ансамбль німецького культурного центру «Вексельвіркюнг» на чолі з членом президіуму Асоціації німців України, заслуженим працівником культури України Світланою Пилипенко. Слухачів подивував виступ юного композитора Іллі Овчаренка, який виконав власну Сонату для фортепіано.
На завершення фестивалю прозвучав уривок з опери А. Пашкевича (лібрето Г. Пфайфера) «Блудний син» у виконанні Чернігівського академічного українського народного хору обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм (художній керівник і головний диригент - заслужений діяч мистецтв України В. Коцур).

Олег БАДАЛОВ
















Фото М.Дульцева



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 991 | Додав: Irina | Теги: Німецький культурний центр Взаємоді, міський фестиваль німецької культур | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2013  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.