Головна » 2013 » Серпень » 20 » Відбувся VI фестиваль традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь»
Відбувся VI фестиваль традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь»
09:45
17 серпня 2013 року в селищі Любеч Ріпкинського району відбулося урочисте відкриття VI фестивалю традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь», основною метою якого є пропаганда історичних, культурно-мистецьких надбань Чернігівщини, народних художніх промислів, розвитку туризму та популяризації традиційних бойових видів єдиноборств.
Також відбулося урочисте відкриття пам'ятного знаку «Хрест». Даний пам'ятний знак було встановлено в рамках 1025-річчя Хрещення Київської Русі на місці колишнього Любецького Антоніївського монастиря і названий на честь уродженця Любеча святого Антонія Печерського.
За традицією, почесних гостей фестивалю зустрічали на Замковій горі Малуша з сином Володимиром і Добриня з кухлем джерельної води з Антонієвого колодязя.
В урочистостях на Замковій горі у Любечі взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, народний депутат України Михайло Чечетов, керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви, Архиєпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій та громадськість Любеча. Вони поклали квіти до пам'ятника 900-річчю Любецького з'їзду князів.
Також у цей день на Замковій горі ожили унікальні старовинні церковні дзвони 16-17 століття, які повідомили про початок третього Фестивалю дзвонарів «Любецький передзвін».
Святково-видовищна та концертна програма фестивалю продовжилась на стадіоні селища Любеч. Були представлені творчі колективи Чернігівщини та гості фестивалю, а також показові виступи клубів бойових єдиноборств; фаєр-шоу та Святковий феєрверк.
Під час проведення фестивалю, на території Стадіону працювали святкова торгівля, виставка - ярмарок «Місто майстрів», виставка - експозиція «Любеч стародавній», виставка територіальних громад Чернігівщини, а також дитяча театралізована ігрова площадка.










































QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Фестивалі | Переглядів: 1035 | Додав: nata | Теги: Київська Русь Любеч | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2013  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
MichaelAreli(40), Allannathe(38)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.