Головна » 2013 » Квітень » 12 » Творчий звіт Коропського району
Творчий звіт Коропського району
17:41
На виконання Указу Президента України В.Ф.Януковича «Про проведення в 2013 році в Україні Року дитячої творчості», та відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації В.М. Хоменка 16 березня 2013 року відбувся творчий звіт аматорських колективів Коропського району «Квітуй во славу України, талантів молодих перлина!». Коропський р-н в цьому році продемонстрував високий творчий рівень і цілком присвятив звіт дитячій творчості. В програмі взяли участь 18 колективів – 5 сільських (77 учасників) та 10 районних (118 учасників), також учасників виставки близько 200 чол.У звіті приймали участь новостворені дитячі колективи: ансамбль народних інструментів школи мистецтв, фольклорний колектив Атюшівської філії районного центру дитячої творчості, ансамбль баяністів школи мистецтв. Також була представлена співпраця з Коропською ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Цьогоріч коропчани відмовились від участі у творчому звіті дорослих колектив ( в тому числі і народних аматорських) цілковито віддавши перевагу дитячим та молодіжним колективам, майстрам та виконавцям.
Яскравою, різнобарвною та різножанровою була виставка дячих робіт, що розташувалась у фойє районного будинку культури, на якій були представлені роботи кращих учнів художнього класу школи мистецтв; дитячі любительські об’єднання «Тіглі-Міглі» Вишенківського СБК та «Умілі ручки» Риботинського СБК; роботами гуртківців РЦДТ, Криськівської, Атюшівської, Іваньківської, Покошицької, Лкунівської, Свердловської, Нехаївської, Карильської, Жовтневої, Риботинської загальноосвітніх шкіл були представлені розділи: «Образотворче мистецтво», «Декоративний розпис», «Художня вишивка», «Гончарство та художня кераміка», «Художнє різьблення по дереву», «Художнє плетіння», «Бісероплетіння», «Пеперопластика, орігамі», «Аплікація, витинанка», «Народна лялька», «М’яка іграшка», «Флористика», «Вироби з підручного матеріалу», «В’язання», «Технічна творчість».
Не менш яскравою і по-справжньому дитячою була і концертна програма звіту. Перспективними і сценічними виявились молоді ведучі програми Оксана Цимбал та Андрій Кром. Цікавими були вокальні номери у виконанні Ярослава Ярового «Добрий сон» (бек-вокал та емоційний тематичний відео-кліп), Юлії Пилипенко «Моя мама», вокальних ансамблів школи мистецтв та «Веселі нотки» Понорницької філії РЦДТ. Різноманітними були і хореографічні номери: класичні, сучасні і народні. Високу майстерність продемонстрували музичні колективи: ансамбль народних інструментів школи мистецтв ( соло на сопілці – Сашко Богуславський), ансамблю баяністів, дитячого духового оркестру та брас-квінтету ДШМ. Вразили всіх присутніх коропчани своїм молодіжним фольклорно-обрядовим дійством «Весілля», у виконанні дитячого фольклорного колективу Атюшівської філії РЦДТ. Постановник дійства – заслужений працівник культури України Галина Сушко побудувала обряд цілком на молоді, яка і гра роль молодих, дружок, світилок, і танцювали завзято автентичний карапет, і робили живий музичний супровід весіллю.
Масовими і яскравими також були пролог і фінал всієї концертної програми.
Тож за висновками оглядової ради, на чолі з начальником управління туризму та охорони культурної спадщини департаменту культури і туризму, національностей та релігій А.М. Кулик, творчий звіт Коропського району відбувся на високому творчому рівні.





















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 632 | Додав: Irina | Теги: Коропський район, творчі звіти районів та міст област | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2013  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.