Головна » 2013 » Квітень » 9 » БАРВАМИ ТАЛАНТІВ КВІТНЕ ЗЕМЛЯ ПРИЛУЦЬКА
БАРВАМИ ТАЛАНТІВ КВІТНЕ ЗЕМЛЯ ПРИЛУЦЬКА
09:11
НА ОБЛАСНОМУ ТВОРЧИЙ ЗВІТІ ПРИЛУЦЬКОГО РАЙОНУ “КВІТУЙ ВО СЛАВУ УКРАЇНИ, ТАЛАНТІВ МОЛОДИХ ПЕРЛИНО” СВОЮ МАЙСТЕРНІСТЬ, СВІЙ ТАЛАНТ ДЕМОНСТРУВАЛИ КРАЩІ ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ ПРИЛУЦЬКОГО КРАЮ. І СЕРЕД НИХ – НАЙБІЛЬШЕ АМАТОРІВ МОЛОДОГО ПОКОЛІННЯ.

Народжене
в золотих рухах

Вони займаються в гуртках декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, опановують нові техніки мистецтва та вчаться бачити й творити красу.
У вестибулі будинку культури ніде яблуку впасти. Учасники, гості, глядачі - розглядають і захоплено обговорюють виставку декоративно-прикладного образотворчого мистецтва учнів шкіл району. Тут прекрасні фотороботи пейзажів рідного села учня Валківської ЗОШ Владислава Дмитрієвського, вражаючі роботи з бісероплетіння, квілінгу, орігамі учнів Линовицької, Малодівицької ЗОШ, яскраві картини маслом, вишиті хрестиком та бісером, цікава виставка ляльок-мотанок, український розпис та орнамент на писанках та дерев’яних дощечках. А от Ніна Іванівна Умін та любительське об’єднання “Обереги” клубу села Онищенки привезли на виставку випічку-мініатюру, де можна було побачити книші, пампушки, великодні куличі, коржі з маком, калиту, вареники, сало, домашні ковбаски та багато інших смачних наїдків справжньої української кухні.
Нам є що показати
Свято зібрало справжній аншлаг.
Прилуччина – це наша родовідна пам’ять, наші обереги, символи, наша історія. Вона багата на славне минуле і яскраве сьогодення. Нині в районі працюють 156 колективів художньої самодіяльності, 5 з яких мають звання “народний”. Вони є самобутніми, творчими осередками талантів кожної територіальної громади, навчальних закладів і виробничих колективів. Разом творче поле Прилуччини ми наповнюємо живильною силою юних талантів. Про підтримку молодих митців свідчить успішне проведення впродовж трьох років Міжнародного молодіжного фестивалю “Мистецькі барви”, який отримав постійну прописку на Прилуцькій землі. Саме 2013 року, який Президентом України було визнано Роком дитячої творчості, наш район взяв напрямок на створення більш сприятливих умов для творчого, інтелектуального і фізичного розвитку талановитої та обдарованої молоді, змістовного дозвілля підростаючого покоління. Зараз у двадцяти восьми дитячих колективах, десятках гуртків займаються сотні дітей, які розвивають іскорки свого таланту. Бо наші діти є тими перлинами, які разом зі старшим поколінням несуть у майбутнє вияв самобутнього національного характеру, світогляду, оригінальності, - саме з такими словами до присутніх звернувся голова Прилуцької райдержадміністрації Олег Нестеренко.
Творчий виступ та виконавську майстерність учасників колективів приїхала оцінювати оглядова рада з області: директор Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького, голова Всеукраїнської національної музичної спілки, заслужений культурний діяч України, голова оглядової ради Володимир Суховерський, викладач Ніжинського училища культури ім. М. Заньковецької, кавалер ордену ім. княгині Ольги 3-го ступеня Ольга Синиця, заслужена артистка України Людмила Джим та заслужений артист України Володимир Банюк.
Посіяли веснянку,
зібрали оплесків
шквал

Творчий концерт відкрив зведений хор Ладанської дитячої музичної школи та Прилуцького педагогічного коледжу ім. І. Я. Франка піснею “Надійшла весна прекрасна”. Бурхливими оплесками зал вітав вокольно-хореографічне дійство “Я у полі посію веснянку”, що супроводжувалось значною кількістю пісень та хореографічних композицій. Не можливо не відмітити й театральне дійство “Масляна – масниця, яка ж ти мала” в якому були задіяні виконавчий народно-вокальний ансамбль “Берегиня” РБК та народний студентський театр Прилуцького агротехнічного коледжу “Первоцвіт”, де у супроводі пісень і танців показані українські народні звичаї та обряди впродовж масляного тижня.
Співали запальних, веселих пісень й народно-вокальний ансамбль Замістянського будинку культури “Вербиченька” та Малодівицького будинку народних традицій – ансамблі “Полісянка” та “Джерельце”. Дивовижна хореографічна композиція “Весільні жарти” зразково-танцювального колективу “Віночок” РБК викликала неабиякий захват глядачів. Дівчата й хлопці одягнені в яскравий український народний одяг дивували своєю справжньою акторською майстерністю. Двомісячна підготовка двадцяти чотирьох творчих колективів була не марною. У залі роздавалися гучні овації, що підтримували та надавали впевненості й сил учасникам концерту.
Музикою жартівливої польки оркестрова група народно-хорового колективу РБК запалили зал і викликала захоплення.
А юні вихованці Прилуцького куреня ім.. І. Сірка виступили в ролі справжніх козаків. Вони продемонстрували глядачам високу майстерність у володінні козацькою зброєю, показавши справжні козацькі бойові мистецтва, які були відтворені на основі елементів традиційного козацького бою.
Не можливо не відмітити виступ юних поетів Прилуччини Владислава Дмитрієвського та Альони Костиш, які є неодноразовими переможцями Всеукраїнських творчих конкурсів та фестивалів. Юні поети продемонстрували свою творчість, яка була справді гідна високої похвали й бурхливих оплесків.
Півтори години часу, що були відведені для виступу колективів, швидко збігли. Учасники, організатори та всі присутні в залі отримали масу задоволень та позитивних емоцій, відпочили. Концертна програма була насиченою, але не виснажливою, адже часом подібні концерти емоційно виснажують глядача, а цей навпаки зарядив позитивом. Справді, тепер можна з упевненістю сказати, що прилуцька земля повниться талантами.
До районного звіту готувалися протягом двох місяців. Було відібрано двадцять чотири творчі колективи, які складаються з двохсот семидесяти п’яти учасників, вони показали двадцять два концертні номери. Було не просто звозити всіх дітей і дорослих з різних сіл району в районний будинок культури, щоб потренуватися, відточити всі рухи, досконало пройти сценарій, всіх згуртувати. Але зараз уже я можу з упевненістю сказати, що це нам вдалося. Я дуже вдячна всім організаторам і учасникам за розуміння, підтримку і достойно показаний нами спільний результат, - резюмувала виконуюча обов’язки начальника відділу культури райдержадміністрації Тетяна Ходаківська.

Марина ЛЕВЧЕНКО




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1311 | Додав: nata | Теги: Прилуцький район Творчий звіт Черні | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2013  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
MichaelAreli(40), Allannathe(38)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.