Головна » 2013 » Березень » 27 » Вітаємо з МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТЕАТРУ!
Вітаємо з МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТЕАТРУ!
14:26
Всесвітній день театру (англ. World Theatre Day) — інтернаціональне професійне свято всіх працівників театру, що святкується по всій планеті щорічно, 27 березня. Цей міжнародний день традиційно проходить під єдиним гаслом: «Театр як засіб взаєморозуміння та укріплення миру між народами».
У Міжнародний день театру щиро вітаємо всіх театральних діячів, працівників театрів, аматорів театрального мистецтва, усіх, чиє життя пов’язане з театральною сферою, з цим прекрасним святом. Ви надзвичайні люди, ви володієте талантом змушувати людей радіти і плакати, переживати і співчувати! У цей день нам хотілося б побажати вам успіху у вашій непростій, але прекрасній професії, благодатних умов для розвитку вашого таланту, плідної та успішної праці на творчій ниві. Нехай постійний творчий пошук режисерів, акторів, художників-сценографів, представників всіх театральних професій і надалі буде направлений на збереження, примноження кращих театральних традицій і подальший розвиток сценічного мистецтва в ім'я відродження духовності в нашому суспільстві. Адже театральні колективи залишаються важливими осередками культурного життя, які зберігають і передають із покоління в покоління плідні культурні традиції, залучаючи глядачів до світу прекрасного, до пізнання великої естетичної реальності, якою є театр. Водночас театральне мистецтво є своєрідним дзеркалом, у якому відображуються характерні особливості життя суспільства, його прагнення, духовний та інтелектуальний потенціал, негативні й позитивні тенденції його розвитку. Тому, саме через театральне мистецтво, так хочеться в наш непростий час доторкатися до світлого, чарівного, високодуховного, до істинних людських цінностей, до найкращого в кожному з нас.
На Чернігівщині радують глядачів своїми творчими здобутками не лише професійні театри, але й аматорські театральні колективи, де із захопленням займаються люди різного віку та різних професій, що закохані в сцену. На сьогодні в області нараховується 850 колективів театрального жанру, в яких беруть участь близько 7 тис. учасників. Цим колективам притаманні натхненна робота в удосконаленні своєї майстерності, пошук нових форм, систематичність у праці, участь у масових заходах села, району, міста. Сім колективів народної естради та одинадцять театральних колективів різного підпорядкування (з них вісім – закладів Міністерства культури) мають звання «народний аматорський» та один «зразковий аматорський». Хотілося б, щоб в нашій області більше приділялося уваги розвитку аматорського театрального мистецтва, адже наша земля славна Марією Заньковецькою, Миколою Яковченком та багатьма іншими визначними діячами сцени.
Шановні колеги - представники дружньої театральної сім’ї! Від усього серця бажаємо всім Вам здоров'я, натхнення, втілення найсміливіших творчих задумів, нових яскравих постановок, гучних прем’єр, постійних аншлагів, вдалих ролей, вистав та концертних програм, багатьох мистецьких здобутків і перемог, гідного відзначення вашої праці і таланту, благополуччя, родинного щастя та добробуту! Хай кожен, хто виходить на сцену, буде щасливий і не пізнає розчарувань в своїй професії, а Мельпомена дарує вам любов, широке визнання та вірного глядача!
З найкращими побажаннями колектив ОНМЦКіМ



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Різне | Переглядів: 631 | Додав: Irina | Теги: аматорські театральні колективи Чер, Міжнародний день театру | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2013  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.