Головна » 2013 » Березень » 12 » Творчий звіт Борзнянського району
Творчий звіт Борзнянського району
17:57
На виконання Указу Президента України В.Ф.Януковича «Про проведення в 2013 році в Україні Року дитячої творчості», та відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації В.М. Хоменка 2 березня 2013 року відбувся творчий звіт аматорських колективів Борзнянського району «Квітуй во славу України, талантів молодих перлина!». За думкою членів оглядової ради Борзнянський р-н в цьому році продемонстрував належний творчий рівень і головне - витримав всі вимоги Положення. В програмі взяли участь 150 учасників, 24 колективи та окремі виконавці, в тому числі 7 сільських. З них 2 «народні аматорські», та 5 новостворених колективів та малих форм.
Була представлена співпраця з творчими колективами Борзнянської гімназії ім. П. Куліша, Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Борзнянської ЗОШ-інтернат, будинку дитячої та юнацької творчості, музичної школи, сільських будинків культури та сільських рад.
Порадували борзнянці організацією виставкової програми. Фойє будинку культури було повністю задіяне під виставкову експозицію, на якій була широко представлена дитяча творчість вихованців різних закладів культури та освітніх закладів, багато було представлено різних жанрів декоративно - прикладного та образотворчого мистецтва, особливо вразили робити з бісероплетіння. Також були представлені і любительські об’єднання та клуби: клуб «Мамина світлиця» Малозагорвського СБК, клуб «Колекціонер» Красноставського БНТ - колекція листівок родини Шульги, роботи клубу «Палітра» Носелівського СБК. Гарний каталог виставки та відповідний тематичний супровід.Тобто було виконано всі норми положення по творчим звітам стосовно виставки.
Продуманим і лаконічним було оформлення сцени, що відповідало темі концерту. Під час програми використовувся відео-проектор – демонструвалися кадри та тематичні слайди, а також місцевий матеріал. Кожен номер супроводжувався текстом - об’явкою на екрані.
Яскравий дитячий пролог концерту «Подорож в країну казок» створили учасники народного аматорського театру РБК та його дитячий колектив-супутник.
Різноманітно була представлена в концерті творчість дітей та молоді району. Дитяча хореографія: танцювальні колективи Будинку дитячої та юнацької творчості, гімназії ім. Пантелеймона Куліша; танцювальні колективи РБК ( в тому числі і новостворений) та танцювальний колектив Комарівської середньої школи – загалом 7 різножанрових танцювальних номерів. Широко була представлена вокальна творчість дітей: музична школа – хор та ансамбль бандуристів, вокалісти РБК, дитяча вокальна студія «Перлинки», солісти сільських РБК, сімейний квартет. Молодий соліст РБК Роман Кізюн майстерно і зворушливо виконав італійську пісню «Пер те». Вразив манерою гри на гітарі і молодий лауреат міжнародних конкурсів, вихованець Будинку дитячої та юнацької творчості Андрій Жбанов, який грав на гітарі , що виготовлена власноруч його керівником і батьком Юрієм Жбановим. Гарно прозвучав і духовий оркестр РБК , в складі якого були і юні музиканти. На думку члена оглядової ради, провідного методиста ОНМЦКіМ з інструментального жанру В.Я.Чичерського оркестр заслуговує подання на почесне звання «Народний аматорський». Найкращим номером, на думку оглядової ради, був виступ ансамблю бандуристів «Калинове намисто» музичної школи ( керівник Олена Фесюн) з піснею «Купала». Найбільше зауважень було по представленню фольклорного жанру. Жанр був представлений композицією «Веснянки» двох сільських колективів. Але в ній переважали вірші та обрядодії, а пісня веснянка була лише одна і ту співали не діти, які і робили обряд, а дорослий колектив. І не залучили з певних причин до участі у творчому звіті фольклорний колектив Красносільського СБК, який є одним із найкращих в області та претендує на почесне звання. Позитивною рисою було використання у сценічних костюмах дітей автентичних вишиванок із «бабусиних скринь».
Яскравим був і масовий фінальний номер «Україна любов» за участю Інни Остапенко- солістки вокального гуртка «Дивосвіт» РБК, хореографічного колективу«Дивограй» ( кер. Ольга Срібна) гімназії ім. П. Куліша та всіх дітей-учасників концертної програми, що завершився сценічним феєрверком.
В цілому програма концерту була тематично, жанрово та емоційно вибудувана.
По закінченню концерту на обговоренні представники оглядової ради внесли свої творчі рекомендації керівникам колективів, щодо сценічних костюмів та репертуару, використання світлової та звукової апаратури, манери виконання вокалістів, та невідповідності хореографічних елементів в деяких номерах, але загалом оглядова рада на чолі з директором ОНМЦКіМ Заваліною Н.П. дала позитивну оцінку творчому звітові Борзнянського району, особливо щодо дотримання норм Положення та залучення великої кількості сільської молоді.

Інформацію підготувала:
Гол. режисер ОНМЦКіМ
Дерейчук І.В.



























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1071 | Додав: Irina | Теги: Творчий звіт, Борзна Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 4.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2013  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.