Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2012 » Грудень » 14 » "Андріївські вечорниці" відбулися в Центрі народних ремесел. Фото
"Андріївські вечорниці" відбулися в Центрі народних ремесел. Фото
01:23
Дійство, що відбулося 13 грудня у Центрі народних ремесел для дітей та юнацтва, зайвий раз підтвердило глибину народної мудрості: «Де є коріння, там виросте й гілля».
А сталося це з легкої руки головного режисера обласного навчально-методичного Центру культури і мистецтв Ірини Дерейчук і провідного методиста Центру народних ремесел для дітей та юнацтва Яни Погребнюк. Саме їм належить ідея проведення «Андріївських вечорниць» у зазначеному закладі. Побоювання, що самий термін заходу дещо віддалено узгоджується з віковим цензом його вихованців, виявились даремними. Адже хоча й ранувато їм одружуватися ( а саме на вечорницях юнаки і дівчата минувшини намагалися знайти свою половину), навіть наймолодші учасники дійства сприйняли його з розумінням. А коли ведуча Ірина Дерейчук нагадала, що справжня любов і створення сім’ї була сенсом життя молодих людей в усі часи, малеча притьмом ніби подорослішала і діяла нарівні з дорослішими учасниками вечорниць.

А проявити себе було в чому. Автори «Андріївських вечорниць» передбачили фактично всі моменти життя наших далеких предків – від особливостей побуту до рис характеру.
А багатий антураж (тут і плетені з лози тини з горщиками на кілочках, і старовинна піч з рогачем та коцюбою біля неї, і відповідний одяг) створювали відчуття реальної атмосфери минувшини. Одним словом, «машина часу», як і у героя одного з веселих кінофільмів, спрацювала бездоганно.

Цю обставину відзначила, підбиваючи підсумки вечорниць, директор ОНМЦКіМ Надія Заваліна.
- Сьогодні ми сповна відчули радість цього свята. Воно не могло не торкнутися серця кожного з нас. І мені дуже приємно, що в нашому обласному навчально-методичному центрі культури і мистецтв та центрі ремесел для дітей і юнацтва є такі люди, які вболівають за відродження народних звичаїв, - сказала, зокрема, Надія Заваліна.
Вона вручила подяку народному аматорському фольклорному ансамблю «Сіверяни» міського Палацу культури (керівник О.Якубець) за пісенно-музичний супровід свята. Організатори заходу висловили слова вдячності супермаркету «Сільпо» (вул. Музикальна, 1), мережі супермаркетів «Сільпо» корпорації «FOZZY GROUP» за благодійну допомогу у виготовленні смачних колити і пиріжків.

А завідуюча Центром народних ремесел для дітей та юнацтва Світлана Шкуропат запевнила присутніх, що це лише початок доброї справи і запросила їх взяти участь у наступному аналогічному заході, що відбудеться наприкінці грудня.
Отож є всі підстави сподіватися, що не порветься нитка часу, підживлене «Андріївськими вечорницями» коріння народних звичаїв дасть нові пагони у сув’язі з народною мудрістю, згаданою на початку цих нотаток.








QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 443 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2012  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.