Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2012 » Листопад » 13 » У Чернігові звучала українська бардівська пісня
У Чернігові звучала українська бардівська пісня
10:38
Перший у Чернігові концерт української авторської пісні за участю 8-ми виконавців пройшов у літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського. Захід, присвячений Дню української писемності та мови, організував Чернігівський клуб авторської пісні і поезії "Трамонтана", який ось уже два роки успішно розвивається в обласному центрі.
У концерті брали участь барди, які пишуть пісні українською мовою - Сергій Колесник, Юрій Гусарук, Петро Сальник, Ольга і Леонід Бівалькевичі, Наталія Потапчук, Ірина Єременко та інші. Даруючи свою творчість слухачам, вони тим самим казали: "Ми любимо свій край, рідну мову, говоримо і співаємо нею".
Тематика творів, які прозвучали, була різною - ліричною, любовною, патріотичною. Слухачі лишилися задоволені і запрошували бардів співати у свої колективи.
Клуб "Трамонтана" був заснований у грудні 2010 року. На сьогодні він об’єднує авторів-виконавців, поетів, читців різних професій і різного віку. Наймолодшому відвідувачу - 9 років, найстаршому - 70. Члени клубу проводять тематичні вечори, дають благодійні концерти, беруть участь у фестивалях, організовують у Чернігові виступи авторів-виконавців з інших міст України та інших держав. В гостях у клуба побували відомі в Республіці Білорусь барди, керівники Гомельського і Мінського клубів авторської пісні В’ячеслав Климович і Олексій Нежевець відповідно, співаючий волонтер із США Дерел Френсіс, керівник київського клубу АП "Арсенал" Сергій Хоменко та багато інших талановитих особистостей.
За два тижні, 17 листопада, у клубі співатиме відомий київський автор-виконавець Володимир Семенов, а через місяць - гості з Українки Київської області Ігор та Ірина Мірюгіни. Клуб запрошує всіх любителів правдивого бардівського слова і щирого, душевного виконання на їхні концерти, які проводитимуться в Арт-клубі обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв(м. Чернігів, вул. Шевченка, 9).

Олеся Соловей











QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Різне | Переглядів: 880 | Додав: Irina | Теги: барди, клуб Трамонтана, авторська пісня | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2012  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.