Головна » 2012 » Березень » 27 » Вітаємо з Міжнародним днем театру!
Вітаємо з Міжнародним днем театру!
14:17
Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня, він був встановлений у 1961 році IX конгресом Міжнародного інституту театру (МІТ). Діяльність організації, згідно з її уставом, повинна бути спрямована на «укріплення миру і дружби між народами, на розширення творчого співробітництва всіх діячів світу». Членом МІТу Радянський Союз став ще у 1959 році. З 1961 року СРСР – постійний член виконавчого комітету МІТа. Згадка про перший театральний досвід датується 2500 роком до нашої ери. Перша театральна гра відбулася в Єгипті. У давній Греції театр став формуватися як мистецтво, встановлювалися чіткі визначення трагедії і комедії, а також інших театральних форм. В Україні театральне мистецтво бере початок з глибокої давнини, коли воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях і обрядах.
Театр завжди мав виключно важливе етичне і художнє значення, сприяв формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору. Чи слухаємо ми оперу, чи насолоджуємося майстерністю і грацією артистів балету або з душевним трепетом стежимо за грою драматичних акторів - ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята.
Театр посідає особливе місце серед чинників, які визначають духовну культуру народу, примножує мистецьку славу нашого краю, змістовно і гармонійно доповнює нашу багатовікову культуру, утверджуєте добро та високу моральність. Міжнародний день театру - це професійне свято майстрів сцени, свято аматорів театрального мистецтва та свято мільйонів глядачів, а театр — це стиль і сенс вашого життя. Театр - це особливий світ з власною аурою, він захоплює і дивує. Ваша творчість змушує людей сміятися й плакати, замислюватися про вічне. Часом ви допомагаєте побачити те, що в повсякденному житті ми часто не помічаємо. Віримо, ваш постійний творчий пошук і надалі буде спрямований на розвиток театру та духовності в нашому суспільстві. Хай славетні сторінки нашої національної культури і мистецтва збагачуються новими театральними виставами, творчими перемогами, відкриттям нових імен - «зірок театральної сцени». У Міжнародний день театру бажаємо всім, чиє життя пов'язане з мистецтвом, гучних прем’єр, постійних аншлагів, вдалих ролей, вистав та концертних програм. Хай кожен, хто виходить на сцену, буде щасливий і не пізнає розчарувань в своїй професії, а Мельпомена дарує вам натхнення, широке визнання та вірного глядача! Зі святом вас шановні колеги!
На Чернігівщині радують глядачів своїми творчими здобутками не лише професійні театри, але й аматорські театральні колективи, де із захопленням займаються люди, закохані в сцену. На сьогодні в області нараховується 850 колективів театрального жанру, в яких беруть участь близько 7 тис. учасників. П’ять колективів народної естради та одинадцять театральних колективів різного підпорядкування (з них вісім – закладів Міністерства культури) мають звання «народний аматорський» та один «зразковий аматорський».
Для розвитку аматорського театрального мистецтва в області на 2012 рік заплановано проведення мистецьких фестивалів та конкурсів, а саме:
- з 4 по 8 квітня - 1-й всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «МРІЙ-ДІМ» ( м. Прилуки, Прилуцький р-н).
- 25 – 28 жовтня – Всеукраїнський відкритий фестиваль театрального мистецтва «На крилах Мельпомени»
(м. Прилуки, МБК).
- 2 листопада - конкурс у номінації «Розмовний жанр» ХІ обласного благодійного фестивалю дитячої творчості «Звичайне диво» (м. Чернігів).
- 9-11 листопада – обласний огляд-конкурс аматорських театральних колективів « Життя - театр…» (м. Ніжин, Український драматичний театр ім. М.М. Коцюбинського).
- Та інші регіональні заходи.

Тож і ще раз вітаємо зі святом, щиро бажаємо здоров'я, натхнення, втілення найсміливіших задумів, благополуччя і любові, хай щастить всім, для кого театр - це життя!





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Різне | Переглядів: 743 | Додав: Irina | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2012  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.