Головна » 2020 » Лютий » 3 » 75-ту річницю вигнання нацистських окупантів із України вшанували коропчани
75-ту річницю вигнання нацистських окупантів із України вшанували коропчани
16:22
75-ту річницю вигнання нацистських окупантів із України вшанували коропчани.

Саме в цей день, 28 жовтня, у 1944 році вдалося остаточно вигнати війська нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної України. Це одна із найбільш значущих і знаменних дат в історії України. Шлях до вигнання був довгим, кривавим і тернистим… Та війна навіки в народній пам'яті.

Аби відзначити річницю та згадати усіх, хто не шкодував своєї крові, свого життя за мир, хто мимоволі став жертвою, сьогодні біля меморіалу Скорботній Матері коропчани зібралися на мітинг пам’яті.

Участь у заході взяли члени районної організації ветеранів війни та праці, представники органів влади та місцевого самоврядування на чолі із Коропським селищним головою Віктором Журавлем, головою районної ради Михайлом Мазуренком, виконуючим обов’язки голови РДА Віктором Кузубом, військовий комісар Андрій Ященко, а також делегації трудових колективів, громадськість.

На знак шани та вдячності загиблим землякам, яким немає і не буде забуття, до «вічного вогню» поклали живі квіти.
Світлу пам'ять воїнів, святий подвиг яких і сьогодні залишається прикладом вірного служіння Батьківщині, всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

− Український народ завжди пам’ятатиме тих, хто гідно пройшов важкими дорогами війни, сміливо виконав священний обов’язок, мужньо захищав від загарбників свій рідний край, − зазначив у виступі голова районної ради Михайло Мазуренко. – Уже внуки героїв Другої світової війни захищають і незалежність, і цілісність України на сході країни. Їхній патріотизм і відданість – це продовження бойової слави батьків і дідів, приклад служіння Батьківщині.

− У вигнанні окупантів брали участь воїни-фронтовики з Коропщини: Баранець Микола Лукич із Атюші, Сарапін Анатолій Васильович із Коропа, Цеброва Зінаїда Аполлінаріївна із Коропа, Величко Петро Панасович із Нехаївки, Никитенко Федір Микитович із Понорниці, Левенець Василь Степанович із Деснянського, а також багато тих, хто відійшов у вічність, − згадав наших героїчних земляків у своєму виступі голова районної організації ветеранів війни та праці Микола Заболотний.

У виконанні аматорів Коропського будинку культури лунали щемливі пісні про війну, про любов до України та прагнення її світлого майбутнього.

Квіти сьогодні лягли також і до пам’ятних знаків Героям Радянського Союзу, до Меморіалу воїнам АТО та Героям Небесної Сотні

Категорія: Короп | Переглядів: 6 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.