Головна » 2020 » Січень » 22 » Святкове зібрання
Святкове зібрання
15:48
Святкове зібрання, присвячене 101-й річниці проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки відбулось сьогодні в Коропському будинку культури.
Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року називають основоположною подією українського державотворення, вінцем віковічного прагнення українців жити в єдиній незалежній соборній державі. Дата ця є дуже і дуже важливою. Воля людей, проголошена на площі Святої Софії, стала силою, яка привела нас до відновлення незалежності у 1991 році.
Але Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, представники різних регіонів, разом працюємо, створюємо знакове і важливе.
Участь у сьогоднішніх урочистих заходах взяли голова районної ради Михайло Мазуренко, в.о. голови райдержадміністрації Валентина Саволєй, Коропський селищний голова Віктор Журавель, працівники апаратів районної й селищної рад, структурних підрозділів райдержадміністрації, закладів освіти, культури, соцзахисту та медичних установ, громадських організацій, учнівська молодь, мешканці краю, представники місцевих засобів масової інформації.
Валентина Саволєй звернулася до всіх присутніх зі святковою вітальною промовою, в якій зауважила, що ідея соборності для українців завжди була актуальною та наріжною темою. А зараз національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії.
Урочисто-піднесена святкова програма склалася зі щирих пісенних і видовищних танцювальних номерів від учасників аматорського мистецтва Коропщини. У віночку творчих привітань яскраво квітла наша талановита молодь – вихованці Коропської школи мистецтв та Коропського центру дитячої та юнацької творчості.


Категорія: Короп | Переглядів: 6 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Січень 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.