Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2019 » Червень » 4 » Районне свято «Веселковий світ дитинства»
Районне свято «Веселковий світ дитинства»
09:56
Справжнє свято пісень, розваг та веселощів, влаштували у Журавці з нагоди Міжнародного дня захисту дітей за сприяння Варвинської районної державної адміністрації, зокрема сектору культури, туризму, у справах сім’ї, молоді та спорту та Служби у справах дітей Варвинської РДА.
Прекрасне свято радості та надії, яке об’єднує і дорослих і малечу зібрало 31 травня, біля Журавського будинку культури, дітлахів з усього Варвинського району. Завітали на свято маленькі гості з Озерян, Антонівки, Богданів та Світличного.
Той, хто вже попрощався з безтурботними кольоровими днями дитинства цього дня мав змогу знову повернутися у цей казковий світ дитинства. Щаслива та радісна малеча з великим захопленням приймала участь у традиційному конкурсі малюнків на асфальті, де змогли розкрити надзвичайну уяву та неабиякий талант.
Журі вправно підводило підсумки конкурсу, аби визначити найкращі роботи, проте поза увагою не залишився ніхто і кожна школа була нагороджена грамотами та спортивним інвентарем.
А для всіх бажаючих ласунів було проведено майстер – клас із розпису пряників, де кожний учасник зміг самостійно створити диво - розмалювати пряник і забрати його з собою! Також на свято дитинства завітав веселий клоун, який проводив різноманітні конкурси та ігри. І весела малеча скрізь себе встигла проявити.
А от родзинкою заходу став традиційний конкурс популярної естрадної пісні «Музичний водограй», який подарував глядачам близько 2 годин незабутнього дійсва. Цьогоріч пісенний конкурс вразив, зворушив, захопив і вкотре прозвучав на щирих струнах дитячих сердець та засяяв у чарівному потоці талантів обдарованої дітвори села Журавки та його гостей!
Чотири вікові категорії учасників віком від 6 до 14 років змагалися у вокальній майстерності та артистичності. У репертуарі двадцяти одного конкурсанта звучали виключно українські пісні, які викликали у присутніх глядачів бурхливі оплески, море емоцій та гарний настрій. На свято пісні були запрошені шановані та досвідчені у цій справі члени журі: Антоненко О.В.- директор Озерянського ЗЗСО І-ІІІ ст., Мусіяка М.Б. -вчитель музичного мистецтва Журавського ЗЗСО І-ІІІ ст.ім. Г.Ф. Вороного, Пуд С.Г. – вчитель музичного мистецтва Озерянського ЗЗСО І-ІІІ ст., Литвиненко С.С.- керівник «Народного аматорського» хорового колективу «Журавка», Скрипка Ю.С.- завідувач сектору культури, туризму, у справах сім’ї, молоді та спорту Варвинської РДА.
Патріотичні та жартівливі пісні, композиції, присвячені найдорожчій людині – мамі, а також запальні виступи учасників «зразкового аматорського» дитячого хореографічного колективу «Веселка» показали увесь творчий потенціал юних журавчан. Глядачі не переставали насолоджуватися прекрасними виступами конкурсантів. Але якою б емоційною у своїх оплесках і підтримці не була глядацька аудиторія, останнє слово, як і завжди, – виявилося за журі. У першій віковій категорії підкорила присутніх не лише своїм вокалом а й позитивом та артистизмом - Ангеліна Первун з піснею « Перше почуття ». За що й була нагороджена дипломом І ступеня. ІІ місце розділили –Олександра Полянна з піснею «Ой, мамо», та Ангеліна Веклич « Мама», ІІІ місце розділили Поліна Борисенко (пісня «Мама і я»), Кароліна Гриценко (пісня «Я маленька україночка») та Анюта Ситник (пісня « Пісня про дідуся»).
Володарями призових місць у другій віковій категорії стали: І місце – Ольга Бондар з піснею «Місячна мелодія». Почесне II місце - Юлія Кузьменко (пісня « Тата і мами») та Поліна Синиця з піснею «На нашій Україні»». ІІІ місце розділили Володимир Марущенко (пісня « Якщо ти - українець») та Крістіна Синиця, що виконала пісню «Я татова донечка».
Обдаровані учасники третьої вікової категорії вражали сильними голосами та милували сучасною українською піснею. Прекрасне виконання пісні «День настане» Єви Степаненко підкорило всіх присутніх, за що конкурсантка була нагороджена дипломом І ступеня. Не менш вдалими були виступи Карини Зєнкіної (пісня «Червона калина») та Максима Бондаренка (пісня «Моя Україна»), які розділили почесне ІІ місце. Третю сходинку у даній віковій категорії зайняли: Аліна Кузьменко (пісня «За вікном»), Карина Гаврилюк (пісня «Весна прийшла у рідний край») та Назар Яновський (пісня «Чарівні україночки»).
Продовжили пісенний конкурс учасники останньої четвертої вікової категорії. Завоювати серця всіх присутніх в залі вдалося Альоні Яценко з піснею «Лето», яка була нагороджена дипломом I ступеня. ІІ місце достойно посіли Таміла Онокало з піснею «Не твоя війна» та Анастасія Федоренко - «Красками разными». ІІІ сходинку зайняла Ірина Толстоп’ят (пісня «Танцювати»)
Своєю індивідуальністю та неповторністю виконання, артистичністю була відмічена учасниця ІІІ вікової категорії – Єва Степаненко і здобула найвищу нагороду конкурсу «Гран –Прі».
Доповнили програму прекрасними виступами і гості – переможці пісенного конкурсу «Музичного водограю – 2018»: Буцик Анжеліна, Кузьменко Руслана, Нещадим Юлія.
На фінальних акордах конкурсу популярної естрадної пісні всіх присутніх в залі привітав зі святом дитинства заступник голови Варвинської райдержадміністрації – Пилипченко В’ячеслав Юрійович, побажавши підростаючому поколінню здоров’я та здійснення мрій.
Усі конкурсанти отримали дипломи, солодощі та пам’ятні статуетки від Варвинської районної державної адміністрації.
Цього дня кожен на заході втілив свою мрію: Хто не вмів професійно малювати – відкрив у собі художника, хто хотів перевірити себе на спритність – змагався у конкурсах, хто хотів весело провести час – катався на машинках та розважався на батутах. А святковий настрій доповнили організатори безкоштовними солодощами та морозивом.
Тож нехай наші маленькі дітлахи будуть здоровими, зростають в атмосфері тепла і добра, радують нас своїми
сяючими посмішками!





Категорія: Варва | Переглядів: 453 | Додав: lena | Теги: Варва Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2019  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.