Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2018 » Листопад » 21 » СОРОК РОКІВ МИСТЕЦЬКОГО ТВОРЕННЯ
СОРОК РОКІВ МИСТЕЦЬКОГО ТВОРЕННЯ
16:38
Неповторна українська пісня, душевна щедрість і прагнення до краси покликали мешканців села Журавка (Варвинського району) та гостей до святкової зали місцевого будинку культури, щоб щиро і сердечно привітати «Народний аматорський» хоровий колектив “Журавка” із 40-річним ювілеєм.
Хоровий колектив наповнений надзвичайним народним колоритом, народними звичаями, любов'ю до рідного краю. Недаремно талант учасників цього колективу визнано високим званням – «Народний» ще з 2007 року. Та найдорожче визнання – любов глядачів, які з великим задоволенням відвідують їх концерти.
Художні керівники хору протягом 40 років змінювалися – деякий час плідно працювали з колективом Володимир Горох, Владислав Горбань, Ірина Гуденко. Сьогодні ж життя творчого хорового колективу знаходиться в руках талановитого керівника - Сергія Литвиненка.
За плечима колективу чимала історія: виступи на концертах і фестивалях, конкурси, нові творчі знахідки та експерименти. Своє пісенне мистецтво хор демонструє як на місцевій сцені, так і за межами району, в області. На основі хорового колективу «Журавка» діють чоловічий вокальний ансамбль «Розмай», жіночий вокальний ансамбль «Журавлина», а також дуети, тріо. Також артисти-хористи доповнюють свої виступи театральним жанром, ставлять сценки.
Репертуар колективу налічує безліч чудових пісень, яких з кожним концертом стає все більше і більше. Але залишається незмінною надзвичайна душевність та емоційність кожної виконаної хором пісні.
Учасників пов’язує не тільки багаторічна спільна творчість. Колектив хору “Журавка” - співуча сім’я, що 40 років віддала себе сцені. Вони мають постійного глядача, але й досі розширюють коло своїх прихильників. Тому відсвяткувати 40-ліття колективу в Журавському будинку культури зібралося багато людей, які дружніми аплодисментами підтримували кожен виступ артистів.
У цей день пісняри і піснярки з душі прогнали всі печалі, вихлюпнувши назовні радість, натхнення, талант. Ювілейний концерт був насиченим та цікавим. У ньому гармонійно поєднувалися різні мистецькі жанри, зокрема, хоровий, вокальний, театральний, а також моменти хореографії.
Зі словами привітань та вдячності за безмежну любов до пісні й багаторічне збереження народної творчості до колективу звернулася голова райдержадміністрації Любов Доля. Вона подякувала всім учасникам колективу, тим, хто розпочинав цей творчий шлях, і тим, хто нині продовжує пісенні традиції, за те, що завжди із святом у душі вони працюють для людей, за високе служіння мистецтву, невтомний творчий пошук, самовідданість та за вагомий внесок в розвиток культури Варвинщини і з нагоди Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва вручила хоровому колективу «Журавка» почесну грамоту районної державної адміністрації. А подяками голови РДА відзначила Галину Кабанець, Анатолія Гороха, Володимира Оберемка, подружжя Надії і Анатолія Сердюків, котрі прийшли в хор на початку його створення і є його активними учасниками і нині.
Багато теплих, щирих вітань і побажань, з букетами квітів і подарунками, звучало того дня на адресу винуватців свята від сільського голови Оксани Теслицької, директора ТОВ «Журавка» Віктора Свинаря та директора Журавського будинку культури Віталія Набока. А разом з цими вітаннями були і заслужені нагороди членам творчого колективу, ветеранам - грамоти від сільської ради, грошові премії та квіти від товариства і календарі з фотографією колективу від БК, а також готується кожному учаснику диск з святковим концертом хору і його мистецьким надбанням.
Свято пройшло в теплій та дружній атмосфері, час сплинув непомітно. Всім було весело і по-домашньому затишно.
Нехай же квітне у віках родюча журавська земля буйним цвітом, у злагоді й щасті, благословенній праці живуть на ній добрі люди, а дзвінкоголоса, щира, народжена в серці народу і викупана в його любові українська пісня, світла, як сама душа, вічно лине над безкрайніми, широкими просторами благодатної, щедрої української землі!


Категорія: Варва | Переглядів: 477 | Додав: lena | Теги: Варва Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.