Головна » 2017 » Лютий » 10 » Презентація документального фільму про своє минуле
Презентація документального фільму про своє минуле
15:09
Місто Городня на Чернігівщині віднедавна може похвалитися появою документального фільму про своє минуле. Презентація короткометражки відбулася у перший день лютого 2017 року.

Три місяці гуртківці Городнянської Станції юних техніків, з допомогою викладачів, істориків та працівників музею вивчали архіви, займалися зйомками та монтажем. Разом їм вдалося створити документальний фільм, який вже охрестили візитівкою міста.

«Після кожного перегляду завжди знаходжу щось, що слід би виправити. Творчий процес ніколи не закінчується, - зазначив директор Станції юних техніків та керівник проекту по зйомкам фільму Ігор Панасевич після презентації фільму. - Створення фільму – дуже трудомісткий процес і виконати всю роботу одна людина не в змозі. Налагоджена командна робота з дітьми, консультації та допомога знавців історії, а ще – грант від благодійного фонду дозволили сьогодні показати наш перший фільм».

Діти відвідують гурток «Мультимедіа» та вивчають основи фото- та відео зйомки, розповів директор Станції. Усі учасники з неабияким азартом сприйняли ідею створенням фільму, тим більше, що раніше подібного в Городні не було. Завдяки гранту від благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини» задумане вдалося втілити в життя. Копії фільму уже розповсюджені серед навчальних закладів району, а невдовзі він стане доступним для перегляду в мережі Інтернет. Зараз в планах вихованців та викладачів Станції юних техніків зйомки ще одного фільму – про сучасну Городню.

У цей же день презентували не тільки короткометражку про минуле Городні, а ще й оновлений кабінет історії в місцевій гімназії. Вчитель Світлана Семенова також втілила відповідний проект на грант від благодійного фонду. Тепер школярі мають змогу покращити свої знання з історії та значно краще підготуватися до ЗНО, адже в кабінеті з’явилася нова п’ятисекційна дошка, сучасні наочні матеріали, стенди та карти.

Досі на уроках користувалися старими, ще радянськими картами, тож школярі в захваті від змін: «З’явилися нові інформативні стенди, карти, на котрих легко орієнтуватися. А відповідати біля дошки тепер не страшно, а навіть приємно, бо на ній зручно писати», - поділився своїми враженнями учень 10 класу Городнянської гімназії Владислав Сіров.

Для вчителя гімназії Світлани Семенової невеликий проект по оновленню кабінету при залученні грантових коштів став дебютним. Та він дав поштовх до масштабніших змін. Наступним кроком став ремонт класної кімнати, а в найближчих планах – оснащення класу мультимедійними пристроями. Все – для якісного навчання школярів.

Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Категорія: Городня | Переглядів: 339 | Додав: lena | Теги: Городня Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
StephenOn(36), Josephbok(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.