Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2016 » Вересень » 13 » Святкування 122-ї річниці народження відомого кінематографа і письменника Олександра Довженка та Дня Сосниці
Святкування 122-ї річниці народження відомого кінематографа і письменника Олександра Довженка та Дня Сосниці
16:14
На малу Батьківщину, до відомої на весь світ хатини під солом'яною стріхою, де народився всесвітньовідомий кінорежисер, письменник, митець світового масштабу Олександр Довженко зібралися і кіномитці, і літератори, і депутати, і керівники установ області та району, громадськість Сосницького та сусідніх районів.
За багаторічною традицією жителі Довженківського краю зустрічали почесних гостей хлібом-сіллю під супровід музичних композицій народного аматорського фольклорного колективу «Криниці».
Край зачарованої Десни та сосничан зі святом привітали присутні на заході голова спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко, народний депутат України, почесний громадянин Сосниччини Олег Ляшко. «Таке розмаїття творчості важко побачити навіть на всеукраїнських святах. Недарма цей зелений край дав світу такого знаменного митця, як Олександр Довженко»- зазначили почесні гості свята.
До підніжжя пам'ятники «Босоногий Сашко» та в знак світлої пам'яті про Олександра Довженка було покладено квіти, працівники музею провели екскурсію по садибі та музею відомого кіномитця. Гості мали нагоду насолоджувались виступом Чернігівського Академічного народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, які виконали чудову программу у музейному саду; спілкувались між собою, фотографувались. Зірками фотооб’єктивів були популярні актори Олексій Вертинський(«День народження Буржуя», «Богдан-Зиновій Хмельницький», «Слуга народу» і ін.) та Юрій Рудченко («В’язень замку Іф», «Будні карного розшуку», «Зефір в шоколаді» тощо), інші імениті актори. Тут відбувся прем'єрний показ документального фільму про великого Митця під назвою «Загальний зшиток», сценарій якого складений за воєнними щоденниками Олександра Довженка, покуштували яблук з Довженківського саду та, за традицією, висадили саджанці яблунь в Довженковому саду.
Цього ж дня, після дворічної перерви, відновлено проведенння традиційнихі масових заходів з нагоди Дня Сосниці. Об 11 годині на центральній площі селища молитвою за Україну розпочалась урочистості до Дня Сосниці.
Для сосничан та гостей Сосниччини цього дня була підготовлена досить різноманітна програма. Відбулось театралізоване дійство за участю територіальних громад, установ та організацій району. Колективи художньої самодіяльності підготували цікаву концертну програму. Порадували гостей свята цікавою виставкою виробів народні умільці Сосниччини. Територіальні громади, установи та організації району виставили курені, в яких частували всіх охочих традиційними місцевими стравами. Впродовж свята діяв ярмарок та атракціони для дітей.
Цьогоріч, в ході святкових заходів було відкрито Алею Слави, на якій у мармурі увіковічено портрети 20 видатних сосничан та уродженців Сосницького району, які прославили рідний край на всю Україну та й за її межами.
Святкування продовжилось вечірньою концертною програмою та народними гуляннями. Впродовж вечора демонстрували відео заходів, які відбувались цього дня.







Категорія: Сосниця | Переглядів: 677 | Додав: Irina | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.