Головна » 2016 » Серпень » 29 » "БОГАТИРСЬКІ ІГРИ» ВЖЕ ТРАДИЦІЙНО ВІДБУЛИСЯ У ЖУРАВЦІ
"БОГАТИРСЬКІ ІГРИ» ВЖЕ ТРАДИЦІЙНО ВІДБУЛИСЯ У ЖУРАВЦІ
08:30
День Незалежності одне із патріотичних та очікуваних свят серпня, яке є приводом ще раз продемонструвати любов до Батьківщини та розповісти на весь світ про свої звичаї та традиції.
В Журавці (Варвинського району ) як і по всій країні, відбулися святкування з нагоди Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора, які об’єднали всіх присутніх в одну велику дружню родину.
З нагоди 25 річниці незалежності України Журавка розквітла вишиванками й усміхненими обличчями. Урочисто прозвучав гімн незалежної неньки-України. З вітальним словом до журавчан та гостей села звернулася сільський голова — Оксана Теслицька. З нагоди свята вона побажала всім міцного здоров’я, великого родинного щастя, миру та злагоди, радості та нових здобутків.
Під величезним жовто-блакитним прапором відбувся святковий концерт «Хай квітне щаслива моя Україна!», який підготували учасники художньої самодіяльності Журавського будинку культури, а саме: чоловічий вокальний ансамбль «Розмай», квартет «Родина», танцювальний колектив «Солохи», дитячий хореографічний колектив «Веселка», солісти-вокалісти та місцеві гармоністи.
І вже традиційно на стадіоні проводилися «Шості відкриті Богатирські ігри». Помірятися силами, показати свої вміння та можливості зібралися 6 учасників: Олександр Антоненко з селища Ладан (Прилуцький район), журавчани - Віталій Гладченко, Роман Мовчан, Євгеній Усатюк, Отар Бунтурі та Юрій Малієнко — смт.Варва. Учасники проходили ряд випробувань - кидали гирю (16 кг.) на дальність, перетягували канат, котили колоду на швидкість, тягнули автомобіль та їли вареники і т.д. А з найкращим результатом перемогу у конкурсах здобув — Олександр Антоненко який отримав перехідну козацьку булаву переможця..
Всі учасники були нагороджені дипломами та грошовими преміями від організаторів та меценатів заходу: Сєдого О. І.,Бута В.М.,Беребенця В.В.,Білоуса С.А.,Кочерги В.І.,Луценка С.А.,Шаповала О.М.,Циганка В.І.,Педорича С.В.,Федоренка В.Г.,Яковенка В.Б.,Горєва О.В.,Сердюка О.В.,Ніколенка А.І.,Онокала С.М., Курлені С.В.,Тура С.М.
На святкування Дня Незалежності на журавську землю завітали козаки Прилуцького козацького полку, які зварили смачний куліш та пригощали всіх бажаючих. Всі хто завітав на свято не залишились байдужими, бо розваги, пісні та танці тривали до самісінької ночі, даруючи присутнім море позитиву та задоволення.
Тож нехай на нашій Українській землі, яка славиться вишневими садами , солов’їними піснями , вишитими рушниками, хлібом і сіллю, червоною калиною, широкими ланами, працьовитими гостинними людьми завжди буде МИР.




Категорія: Варва | Переглядів: 212 | Додав: Irina | Теги: богатирські ігри в Журавці | Рейтинг: 5.0/6 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний Методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв.