Головна » 2016 » Серпень » 16 » Ярмарок єдиної родини - Спасівський ярмарок у Бахмачі
Ярмарок єдиної родини - Спасівський ярмарок у Бахмачі
11:28
13 серпня в Бахмачі відбувся традиційний Спасівський ярмарок, приурочений 25-ій річниці Незалежності України. Цього разу Бахмаччина відзначила ярмарок, напевне, найпатріотичніше та найколоритніше. Таке забарвлення мали більшість дійств святкового заходу, зокрема, й коло єднання всіх учасників під виконання пісні «Молитва за Україну» у виконанні Т.Олійник.
Спасівський ярмарок ювілейний, адже проходить на Бахмаччині вже вп'ятнадцяте. Та за словами голови райдержадміністрації Віктора Міщука, який, як і належить господарю, відкрив ярмаркове дійство, нинішній ярмарок – не просто торгівля й можливість людям придбати товари за цінами виробника, а духовне свято, до якого долучаються всі, хто цінує моральність, історію, культуру та звичаї рідного краю.
У заході брали участь мешканці Бахмаччини та гості. Серед почесних гостей – перший заступник голови Чернігівської обласної держадміністрації Леонід Сахневич, голова Коропської райдержадміністрації Володимир Куніцин, які привітали бахмачан зі святом та побажали всіляких гараздів.
Окрасою велелюдного дійства стала виставка короваїв. Привертав увагу та викликав захват присутніх багатий та пишний коровай з врожаю 2016 року, вирощений бахмацькими аграріями, який став своєрідним символом щастя та достатку. Учасники ярмаркового дійства мали змогу не тільки сфотографуватися біля красеня-короваю, а й скуштувати на смак.
У програмі ярмарку відбувалося досить багато цікавих виставок та конкурсів. Родзинкою заходу стало свято сала, яке провели культпрацівники с. Піски за сприянням дирекції ПСП «Пісківське», а його керівник Валерій Колоша щедро пригощав всіх гостей ярмарку смачним кулішем.
Своєю майстерністю на ярмарку ділилися майстри народного промислу, художніх виробів із бісеру, дерева, металу, гончарі, різьбярі, кондитери, приватні підприємці та організації. Були представники різних галузей та сфер господарства. Територіальні громади Бахмаччини були представлені в національних традиціях.
У парку проводились спортивні ігри, конкурси, розваги, виставки робіт дитячої та юнацької творчості.
Впродовж ярмарку проходила святкова концертна програма. Свою творчість дарували народні та аматорські колективи з районного БК, сіл: Піски та Бахмача, Пальчики та Курінь, Григорівки та Красилівки, смт.Дмитрівки та славнозвісного Батурина. Постійними гостями на святі є дитячий зразковий цирковий колектив «Юність» смт Макошине, який зірвав шквал оплесків та підтримки у глядачів.
Патріотичну концертну програму, пронизану любов’ю до України, подарував бахмачанам Військово-музичний Центр Сухопутних військ Збройних Сил України.
Також протягом дня був організований збір гуманітарної допомоги та коштів для потреб мирного населення сходу України та українським військовим. Всі бажаючі мали можливість зробити добру справу.
Адже всі зібрані волонтерами речі та кошти будуть направлені на конкретну допомогу бійцям АТО. Громадська організація "Вогонь Відродження" представила виставку «З Україною в серці!».
Над організацією свята працювала величезна команда – працівники райдержадміністрації, культури, освіти, спорту, комунальних підприємств.
Завдяки всім ініціативам вдалося спільно зробити свято яскравим, насиченим, кожен зміг знайти собі розвагу та захоплення до смаку, а головне долучитися до відродження українських звичаїв та традицій, піднестися духом та відчути себе Українцем Незалежної Української держави.





Категорія: Бахмач | Переглядів: 215 | Додав: Irina | Теги: Спасівський ярмарок у Бахмачі | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Parathree39s(35), MorrykaLib(39)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.