Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2016 » Червень » 21 » «Красуня Ніжинщини – 2016».
«Красуня Ніжинщини – 2016».
10:46
16 червня 2016 року в приміщенні Ніжинського районного будинку культури проводився І відкритий районний дитячий конкурс краси «Красуня Ніжинщини – 2016». Його присвятили закінченню оздоровчої кампанії у пришкільних таборах. В конкурсі брали участь дівчатка з сіл Талалаївка, Вертіївка, Крути, Безуглівка, Данине та селища Лосинівка віком від 7 до 10 років (молодша вікова категорія) та від 11 до 15 років (старша вікова категорія).У старшій віковій категорії перемогу здобула Шевчун Настя з с. Талалаївка. Першою віце-міс стала Савенко Анастасія з смт Лосинівка, а другою віце-міс – Ременюк Катерина з села Талалаївка.
У молодшій віковій категорії титул «Міні-міс» отримала Калініченко Анастасія з смт Лосинівка, першою віце- міні-міс було обрано Гомоляко Анастасію з с. Крути, а другою віце-міні-міс – Прищепу Анастасію також із с. Крути.
«Міс оригінальність» стала Вероніка Руденко з Вертіївки, «Міс посмішка» - Ангеліна Лук'янюк із Талалаївки, «Міс фотомодель» - Аня Коровай із Вертіївки, «Міс тендітність» - Тетяна Загній та «Міс привабливість» - Ольга Тригуб із Крут, «Міс артистичність» - Ліза Куць із Талалаївки, «Міс грація»– Валерія Корж із Лосинівки, «Міс чарівність» - Анна Рибацька з Вертіївки, «Міс ніжність» - Анастасія Федченко із Данино, «Міс гламур» та «Міс глядацьких симпатій» визнали Поліну Гах із Безуглівки, «Міс загадковість» стала найменша учасниця конкурсу Меланія Савченко із Лосинівки.
Цього свята могло б і не бути, якби не наполегливість, зусилля та бажання його проведення в нашому районі людини, яка закохана в культуру, - директора Ніжинського районного будинку культури Мунтянової Світлани Юріївни.
Ініціатором і директором проекту «Красуня Ніжинщини – 2016» була Михальська Марія Олександрівна, керівник зразкового хореографічного колективу «Полісяночка» Ніжинського районного будинку культури. Вона ж була головним і єдиним постановником всіх чудових дефіле учасниць.
Головним режисером і сценаристом свята була надзвичайно талановита та незамінна на всіх районних заходах Мухінська Валентина Дмитрівна, методист драматичного жанру Ніжинського РБК.
Чудове музичне оформлення та звуко- та світлозабезпечння підготували Мунтянов Володимир Федорович, художній керівник Ніжинського РБК та Кушенко Олександр Володимирович, методист з кіно Ніжинського РБК.
Великий внесок у підготовку та проведення свята вклали методисти Ніжинського РБК Гавриляко Т.В., Хребто Н.В., Мельников В.В., Панас В.М., Гавриш А.С., та керівник народного аматорського молодіжного ансамблю «Калинонька з перцем» Коцюба В.В.
Мультимедійний супровід та відеоряд підготувала Рульова Н.М., методист Ніжинського РБК.
Святковий настій у глядачів допомогли створити чарівні та непревешені ведучі свята: учні Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступеня Даша Коченко та Владислав Кобзар і методисти Ніжинського РБК Ніна Хребто та Василь Мельников.
Також була організована виставка дитячих малюнків, яку підготували викладач декоративно-прикладного мистецтва Крутівського філіалу Ніжинської районної дитячої школи мистецтв Смірнова О.І. та бібліотекар Талалаївської бібліотеки–філіалу Матюшенко В.В.
Родзинкою заходу став конкурс «Beautiful English», адже 2016-й рік оголошений указом Президента України роком англійської мови. Найменші конкурсантки представили пісню англійською мовою та танець.
Старші учасниці презентували Україну й рідну Ніжинщину англійською: розповідали про звичаї, традиції, культуру, кухню, символи і цінності нашої держави. А наостанок двома мовами – українською та англійською заспівали «А я просто українка, україночка!».
Всім конкурсанткам були вручені дипломи, стрічки, корони, квіти, торти та подарунки «м’яка іграшка».
Велику подяку хочеться оголосити спонсорам свята: ТОВ АПК «Магнат», Ніжинському консервному заводу, ПП Копиця «М’яка іграшка», депутату обласної ради Гавриленку В.П., Ніжинській районній раді, відділу культури Ніжинської районної державної адміністрації. Також ми вдячні за велику допомогу і підтримку в організації і проведенні свята Ніжинській районній адміністрації на чолі з Івашиним В.А.
Ну і який же конкурс обійдеться без журі. До складу журі, яке оцінювало конкурсанток, увійшли: голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його перший заступник Сергій Батрак та заступник Оксана Мелашенко, голова районної ради Олег Бузун та його заступник Наталія Березка, депутат обласної ради Валерій Гавриленко, начальник відділу культури РДА Антоніна Залозна, начальник відділу освіти РДА Леся Лозова, представники ТОВ АПК «Магнат» Олена Савченко та консервного заводу – Людмила Гальонко.
Варто сказати, що журі було досить складно обирати переможниць, адже всі дівчатка, без виключення, достойно підготувалися до першого у своєму житті конкурсу краси.
На час, коли журі займалось підрахунком балів, та визначенням переможниць, для глядачів та вболівальників було організовано концертну програму, в якій взяли участь такі колективи та виконавці з Ніжинського районного будинку культури: зразковий хореографічний колектив «Полісяночка», керівник Михальська М.О., та солісти – учасники художньої самодіяльності Яна Сербін і Нікіта Головенко, керівник Панас В.М.. Чудовою піснею порадувала публіку неперевешена солістка та незамінна учасниця всіх районних заходів Тетяна Гавриляко, методист Ніжинського РБК.
Ніжинська районна школа мистецтв також не залишилась осторонь свята. В концертній програмі взяли участь: хореографічний колектив «Мрія» Лосинівського філіалу НРДШМ, викладачі Ващенко Н.І. та Ващенко Ю.В., учні Черняхівського філіалу НРДШМ, викладач Юлія Солдатенко.
Чудовими піснями радували глядачів виконавці сучасної пісні з Лосинівського селищного Будинку культури, керівник Валерій Дерев’янко.
Гостем свята був соліст Сергій Юскевич.
Конкурс талантів вкотре довів, що діти, хоч вони і вчаться в сільських школах, культурно розвинуті, артистичні, непересічні й розкуті. Кожна з сімнадцяти конкурсанток демонстрували свої особливі вміння в піснях, танцях, декламуванні віршів. Усіх об’єднала Україна, її сьогодення й майбутнє, бажання бачити свою батьківщину багатою, квітучою і мирною.
Фото знаходяться на сторінці Ніжинського районного будинку культури за адресою: https://www.facebook.com/1rbk1/
Категорія: Ніжин | Переглядів: 727 | Додав: lena | Теги: Ніжинський районний Будинок культур | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.