Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2016 » Червень » 14 » Свято поезії. Презентація книги «Третій крок» від місцевих авторів.
Свято поезії. Презентація книги «Третій крок» від місцевих авторів.
12:23
Поезія – це щось більше, ніж спосіб пізнання, це, передусім, спосіб життя. Це невід’ємна частина людської особистості.
З поетичної жаги, жаги духовної та волі поезії божественна іскра живе в серцях і душах членів літературно-мистецької світлиці «Стежина», яка діє при районній бібліотеці, і народжується новими поетичними збірками.
« Стежина» згуртовує людей, закоханих у поезію, давно вже стала осередком для всіх, кому не байдуже віршоване слово. Яскраве сузір’я куликівських талантів осяває літературний небосхил нашого району цікавими, новими творами, гарними подіями.
Саме такою стала презентація книги «Третій крок» від місцевих авторів, що проходила в районному будинку культури у п’ятницю, 10 червня. Це вже третє видання творчого доробку місцевих поетів: відтворення нашого часу, краси та неповторності кохання, любові до рідного краю.
У обрядовій залі зібралися не тільки члени «Стежини», а й прихильники їх таланту. Вільних місць не було. З виходом книги винуватців урочистості щиро вітали селищний голова Наталія Борщан, завідувач сектору з питань внутрішньої політики Куликівської райдержадміністрації Лідія Чобітько, директор Централізованої бібліотечної системи Інна Янголь та завідувач відділу туризму та культури Марина Момот.
Щирі слова подяки стежинівці адресували депутату обласної ради, людині щедрої і щирої душі Віктору Трушу, без фінансової підтримки якого видання не побачило б світ. Оскільки народний обранець не зміг бути присутній на цьому святі, до слова було запрошено його помічника Наталію Коновалову. Дякували і працівникам райбібліотеки, які щиро переймалися долею збірки.
Ведучі заходу координатор цього проекту Ольга Правдивець та голова літературно-мистецької світлиці Людмила Ковальчук яскраво і коротко розповідали про авторів нової книги і запрошували їх до слова.
Першим прозвучало пророче, наповнене високою духовністю і глибиною, натхненне і патріотичне слово Олександри Атрощенко. Вірші про найпрекрасніше з почуттів – кохання читав поет з вічно юною душею Микола Богомаз. Романтикою пристрасних почуттів овіяна поезія молодої поетеси Ірини Ган. У цьому мали змогу переконатися присутні у залі.
Сергій Горбенко зачарував м'яким ліризмом і яскравістю, колоритністю своїх рядків.
Згадали і про наймолодшого стежинівця – Дмитра Грінченка попри його відсутність. Бо його творчість поєднує в собі весну, красу і силу, дарує оптимізм, несе легку іронію, неординарність, трішки «смакує» кавою.
« Стежина» починала свою діяльність під керівництвом Івана Клунка. Це -справжній метр серед місцевих поетів, майстерно володіє пером, видав збірку оповідань і також цього разу порадував глядачів своїм довершеним словом.
Вже більше року очолює літературне об'єднання молода, талановита Людмила Ковальчук. Свіжий струмінь вона внесла не тільки у роботу світлиці, а й у нинішній захід, вразивши патріотичною налаштованістю, глибиною почуттів у своїх поезіях і міццю характеру, притаманним здавна справжнім українкам.
Поетична феєрія від Наталки Коновалової свідчила про зрослу грань поетичного таланту жінки.
Від здавалося б звичайних віршів Катерини Охрімчук про наші будні віяло неповторністю, кришталево чистим світобаченням автора.
Публіка охоче сприйняла сеанс сміхотерапії від Любові Піддубної. Її гуморески налаштували всіх на веселий настрій.
Ще одна представниця молодого покоління поетів Куликівщини – Ольга Пінчук зачарувала емоційним читанням власних віршів, а також неперевершеним виконанням пісні «Не твоя війна».
Ольга Правдивець не тільки координує діяльність «Стежини», а й пропонує твори її членів для періодики, в соцмережах. До неї йдуть за порадою та розрадою. І сама пише так, щоб це звучало і хвилювало серця, налаштовувало на роздуми.
Надія Седень уміє підмітити красу у найменших дрібничках і передати це на папері. Вона переживає за минуле і майбутнє України. Ці мотиви прозвучали в її поезіях.
Поезія Володимира Снєгіна-Костюченка – багатогранна, здатна напоїти будь- яку спраглу душу. Бо вона про справжні почуття, які вирують у його душі. Інакше творити він не може. У цьому він переконав присутніх у залі.
Завершальною квіткою в букеті творчого доробку куликівських поетів стала чиста і ніжна, немов народжена на небесах, поезія Олени Шимко.
Після кожного виступу у залі не затихали оплески. Насамкінець автори нової збірки «Третій крок» сфотографувалися разом на пам'ять про цей чудовий захід. Кожному з них було вручено від спонсора Віктора Труша по новій збірці, а від відділу культури – почесні грамоти.
Свої пісні присутнім подарували солістки районного будинку культури Марина Євдокименко та Вікторія Олійник.
У залі було розгорнуто виставку «Різнобарв’я талантів «Стежини», де розміщено вишивки Надії Седень, Олени Шимко, Ольги Пінчук, орігамі Людмили Ковальчук.
Тетяна Зінько.




Категорія: Куликівка | Переглядів: 724 | Додав: lena | Теги: Куликівка Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.