Головна » 2016 » Травень » 24 » Українське національне вбрання
Українське національне вбрання
11:56
Цій актуальній темі був присвячений семінар культпрацівників Корюківського району, що відбувся 19 травня 2016 року в приміщенні РБК.
Мета семінару - популяризація національного вбрання та ознайомлення з історією українського національного одягу.

На семінар запрошувались всі працівники клубних установ району, яким належало привезти зразки національного вбрання своєї місцевості, з чим вони успішно справились. До речі, серед представлених костюмів було чимало унікальних – вони пережили не одне покоління і зберігаються зараз в музейних кімнатах клубних закладів району. А самі учасники семінару, як і належить справжнім патріотам, всі без винятку з’явилися у вишиванках.
Теми «Складові українського національного вбрання» та «Порядок піднесення короваю» висвітлила методист І категорії О. Мостович, а відеоряд, супроводжуючий її виступ, підготувала інженер з кінообслуговування Алла Дем’янчик.
Теоретичне заняття на тему: «Українська національна вишивка» провела режисер РБК та керівник народного аматорського колективу «Лілея» Валентина Харченко.
Потім культпрацівники репрезентували привезені з собою елементи костюмів, які носили жителі того чи іншого села. Зокрема Наумівський БНТіД, Перелюбський СБК показали повні комплекти національного костюма, притому не стилізованих, а автентичних, прокоментувавши їхню історію. В свою чергу фольклорні колективи «Живиця» (Наумівський БНТіД), «Доля» (Перелюбський СБК) доповнили цікаві розповіді колег фольклорними номерами. Звучали пісні, які у щойно продемонстрованих костюмах співали попередні покоління односельчан.
Дитячий зразковий ансамбль «Ритм» Корюківського РБК (керівник Людмила Мартинова) засвідчив гармонійне поєднання українського національного одягу з виконанням сучасних пісень.
Заключним акордом семінару стала екскурсія на тему «Вишивка Корюківщини», яку провела науковий співробітник Корюківського історичного музею Оксана Толкачова.
З хорошим настроєм залишали учасники семінару районний будинок культури. Нема сумніву, що знання, отримані на семінарі, знадобляться їм у повсякденній роботі, отож старання працівників РБК, які провели цей захід, не було марним.
Інформацію підготував
методист РБК
Михайло Пилипенко



Категорія: Корюківка | Переглядів: 397 | Додав: Irina | Теги: семінар культпрацівників, Корюківка | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
AReottSip(36), Stevensa(44)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2019 | Чернігівський обласний центр народної творчості.