Головна » 2016 » Травень » 24 » Стартував новий фестиваль
Стартував новий фестиваль
11:25
15 травня в селі Гайворон відбувся перший тур районного фестивалю аматорської творчості серед колективів сільських клубних закладів «Живи і міцній, наша рідна державо!», присвячений 25-й річниці незалежності України. До місцевого будинку культури завітали творчі колективи та окремі виконавці з Дмитрівки, Щучої Греблі, Григорівки, Веселого, Рубанки, Терешихи, Голінки і Тиниці, щоб продемонструвати свої творчі здібності та подивитись виступи своїх колег. І хоча погода цього дня була не по-травневому похмурою, а з неба сіявся дрібний дощик, солов’ї, які облюбували для себе парк навколо будинку культури, ніби заохочували своїм чудовим співом учасників фестивалю.
Сільський голова Валентин Бойко ознайомив гостей з закладом культури, який справив на них хороше враження. Тут обладнано тенісну, більярдну та репетиторські кімнати. Всі приміщення закладу відремонтовані - відчувається, постійна турбота клубних працівників про створення комфорту та затишку в будинку культури, який, до речі, завдяки встановленню автономного котла опалюється взимку. Все це – результат спільної роботи колективу закладу культури і виконкому місцевої ради на чолі з небайдужим керівником.
З нагоди фестивалю у фойє була оформлена виставка робіт місцевих народних умільців: вишивальниць Костенко Яни, Шульги Галини, Григоренко Людмили, Шокун Валентини із села Гайворон, Кудрі Галини та Омельченко Ольги з Терешихи, Любові Сивухи, Катерини Крапивної та Анжели Лютої з Тиниці. Це традиційні вишивки, вишиті картини, серветки, сорочки.
Розпочалися творчі змагання виступами колективів БК смт. Дмитрівки та клубу с. Щуча Гребля. Кращі результати показали дитячий зразковий ансамбль «Веселі ложкарі», дитячий танцювальний ансамбль «Феєрія», солістка Оксана Колодій. Настя Горбовенко з с. Щуча Гребля натхненно прочитала вірш «Україна у нас одна». Належний виконавський рівень продемонстрували новостворені колективи – вокальний ансамбль «Рідні наспіви» та жіночий ансамбль «Яворина» під керівництвом С.Ковтуна та Р. Яснопольської. Захоплення глядачів викликали спортивно-циркові етюди у виконанні вихованців ансамблів «Веселі ложкарі» (керівник С.Ковтун) та «Феєрія» (керівник Л.Іваненко). Є сподівання, що незабаром в районі буде свій дитячий цирковий колектив. Виступи дмитрівських аматорів вирізнялися серед інших масовістю, яскравими костюмами, режисерською роботою в побудові програми.
Серед аматорів Тиницького БК привернули увагу жіночий вокальний ансамбль, автентичний фольклорний ансамбль «Тиничанка», дуети дівчат у складі Інни Глинської і Діани Логвиненко, Тетяни та Наталії Павлюк. Хороші здібності продемонструвала Вікторія Малечко, яка прочитала вірш «Чернігівський путівець». До позитиву тиничан слід віднести залучення до участі в аматорських колективах шкільної молоді, збереження народно-пісенних традицій.
Хорошим виконавським рівнем, сценічною культурою, оновленими сценічними костюмами відзначились виконавці Григорівского БК. Серед кращих – виступи жіночого ансамблю «Калина», солістів Людмили Коваль, Ольги Фесик, Ніни Борисенко. Не залишило байдужими багаточисельну глядацьку аудиторію художнє читання у виконанні Юлії Фесик.
Серед виконавців клубних закладів сіл Рубанка та Терешиха кращими були солісти Олена Дончак, Юрій Монько, Юрій Максимчук, Ніна Кіреєва. Відому кожному українцю пісню «Чорнобривці» чудово виконала Олена Адуашвілі. Олеся Рубан вдало прочитала вірш «На Україні йде війна». Також рубанці представили і драматичний жанр – жартівливу мініатюру «На курорті».
Справжньою «родзинкою» виступів рубанських аматорів, які глядачі супроводжували бурхливими оплесками, став виступ жіночого вокального ансамблю, учасники якого насамкінець виконали патріотичний номер «Найкрутіший батальйон». Загалом виступи аматорів с. Рубанки відзначились сценічною культурою, хорошим виконавським рівнем, масовістю, оновленими сценічними костюмами.
Завершували перший фестивальний день аматори Гайворонського сільського БК. Як і личить господарям, вони подарували глядачам справжнє свято, сповнене патріотичних почуттів та любові до рідної землі.
Піднесено звучав хор «Сузір’я» (керівник С.Ковтун), який з невеликого ансамблю за короткий термін перетворився на повноцінний хоровий колектив. Тож традиції хорового співу, якими славиться Гайворон вже більше століття, відроджуються і розвиваються. Порадував майстерністю виконання жіночий ансамбль «Калина», солісти Ігор Резнік, Володимир Шульга, Вікторія Пономаренко, Лілія Резнік, Олександр Білевич. Дитячий танцювальний ансамбль «Мрія», незважаючи на те, що створений він недавно, на належному рівні виконав український танець та хореографічну картинку «Воєнний вальс». Завершився виступ гайворонських аматорів піснею «Гей ви, браття козаченьки» у виконанні хору, яку підхопили всі присутні в залі.
Загалом у першому турі фестивалю взяли участь близько 130 учасників, з яких 58 – діти. Виступи сільських аматорів справили хороше враження, відчуваються позитивні зрушення в питанні надання допомоги та підтримки у роботі творчих колективів на місцях, розвитку та збереженню народних традицій, залученню дітей та молоді до занять творчістю.
Хочеться сподіватися, що подальший перебіг фестивалю буде витриманий в цьому ж дусі.
Олексій Ситайло,
начальник відділу культури і туризму
райдержадміністрації








Категорія: Бахмач | Переглядів: 513 | Додав: Irina | Теги: Бахмаччина мистецька, фестиваль | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2019 | Чернігівський обласний центр народної творчості.