Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2016 » Травень » 17 » БОБРОВИЦЬКА РОДИНА ПОВНИТЬСЯ ТАЛАНТАМИ
БОБРОВИЦЬКА РОДИНА ПОВНИТЬСЯ ТАЛАНТАМИ
16:29
По-справжньому затишним та душевним видався традиційний районний фестиваль-конкурс родинної творчості «Таланти мого роду», який проходив уже в четверте. У фойє районного будинку культури була розміщена виставканароднихумільців – витворів ласного мистецтва продемонстрували родини Моргосліпенків із Білоцерківців, Ганна і Вікторія Гладкііз Старого Бикова.
Ведуча фестивалю Наталія Пилипчук представила своїх юних помічників - хрещеників Єгора та Аліну.
Привітали присутніх та побажали вдалого виступу учасникам фестивалю голова райдержадміністрації Василь Кучерина та голова районної ради Тетяна Ковчежнюк.
Дует у складі Олени Москаленко та Олени Сєргєйчик, народний аматорський хореографічний колектив «Ярославна» (керівник Оксана Терещенко) відкрили концерт піснею «Заспівай, моя родино!».
Ведуча представила компетентне журі на чолі з начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації Марією Герасименко.
Першим конкурсантом став дует мами і доньки Олени і Наталії Циб ізБобровиці, які виконали пісню «Мама» на слова і музику Наталії Май. Цих надзвичайно талановитих виконавиць добре знає й любить не тільки бобровицький глядач. Вони не раз виступали на обласній сцені, були і переможцями, і лауреатами конкурсів.
Велике захоплення вдячних слухачів викликав дует у складі мами Олени Москаленко та сина Ярослава Сакала (Олена вже радувала бобровичан на День Перемоги). Слід сказати, що родина недавно переїхала до нашого міста. І відтепер Олена своїм сопрано зворушила до сліз «Піснею про сина», а її син Ярослав – «комп’ютерний геній» з душею лірика (гарно грає на гітарі, очолює інструментальний ансамбль у Броварах) доповнював маму зворушливою ніжністю і мужністю.
Гарно звучала і пісня «Мамина хустина» у виконанні сімейного дуету мами та доньки Корнієнків із Озерян.
Викликала шквал аплодисментів інсценівка «На досвідки», представлена родиною Скиб із Нового Бикова (акторами були багатодітна мама Тетяна, донькаВалерія, син Орест). Тетяна нині перебуває у декретній відпустці по догляду за маленькою донечкою, якій всього -- місяців. Ця сім’я вже не вперше радує глядачів своєю майстерною акторською грою.
Порадували глядачів своєю майстерністю Катерина та Зіновій Фурманці, які представили інтермедію під назвою «Запалення совісті».
Незабутнє враження на багатьох справив дует мами і доньки Світлани і Каті Синиць із Бобровиці, які виконали пісню «Колискова майбуття». Світлана працює викладачем школи мистецтв, Катя – студентка Ніжинського педуніверситету.
Не раз у залівдячніглядачіскандували «Браво!». Бо й сама атмосфера, і високавиконавська майстерність абсолютної більшості конкурсантів спонукали до думки, що багата наша земля на таланти, на «таланти мого роду»…
Словом, були сімейні дуети, тріо, дуетик умів. Учасники дивували своїми вокальними, музичними, акторськими талантами.
Інструментальний жанр представила родина Шульженків із Браниці ( тато Олег, мама Оксана і син Олег). Тріо залишило надзвичайно приємні враження. А особливо наймолодший із Шульженків Олег, який віртуозною грав на бубні (хлопчику всього 10 років).
Дует мами Надії і доньки Анастасії Мацукових поєднав у собі і майстерну гру на акордеонідоньки, і гарну виконавську майстерність мами – пісня «Про рушник» звучала щиро і зворушливо.
Гран - прі отримав вокальний дует Світлани і Каті Синиць із Бобровиці. Перше місце дісталося сім’ї Тетяни Скиби. Друге почесне місце розділи родини Шульженків із Браниці та Заболотнєвих із Білоцерківців. Третє - дует Любові і Тамари Музиченко із Рудьківки, Надія та Анастасія Мацукови, дует Олени Москаленко та Ярослава Сакала.
Всі інші учасники фестивалю «Таланти мого роду» отримали дипломи лауреатів конкурсу. Зокрема родини Моргосліспенків із Білоцерківців та Гладких із Старого Бикова, Олена і Наталія Циби із Бобровиці, дует Корнієнків із Озерян, Анжела та Олег Недільки із Кобижчі, дует Любові Кононіченко та Антоніни Гапоненко із Марківців, дует Валентини Чемерис та Зої Дешко із Травкиного, Катерина та Зіновій Фурманці із Бобровиці, Євгенія та Роман Матюшки із Бригинців, Віра Облакевич, Катерина Плиска та Ольга Подгайна із Рудьківки.

Віра Чаплай
Світлана Ніколаєнко


Категорія: Бобровиця | Переглядів: 710 | Додав: Irina | Теги: Бобровиця, фестиваль | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.