Головна » 2016 » Березень » 9 » І працьовиті, й талановиті
І працьовиті, й талановиті
17:50
У вияві цих якостей, необхідних для того, щоб залишити добру пам’ять про себе, постали представниці прекрасної статі Куликівського району зі сторінок збірки «Славетні жінки Куликівщини: від минулого до сьогодення», презентація якої напередодні 8 Березня відбулася у районному будинку культури.
Відкриваючи її, голова районної організації Спілки жінок України Світлана Масльонка повідомила, що збірка побачила світ завдяки участі у проекті «Українська регіональна платформа громадських ініціатив»,. Проект був адміністрований Громадською організацією «MART» за підтримки Європейського Союзу.
До збірки увійшли короткі нариси про 26 жінок району, що у свій час проявили високу активність у різних сферах діяльності, за що були відзначені високими урядовими нагородами, а також тих, хто продовжує нести естафету їхньої слави нині.
Серед них є справді унікальні особистості, приміром, уродженка с.Ковчина Лідія Деполович - відомий український педагог, автор довоєнного букваря, що витримав 19 перевидань, а також багатьох читанок, математичних задачників та методичних посібників.
Чільне місце на сторінках збірки займають розповіді про людей, що пов’язали свою долю з культурою та мистецтвом: актриса Київського оперного театру Раїса Окіпна-Капшученко – учасниця підпільної диверсійної групи Івана Кудрі, розстріляна гестапівцями у 1942 році; Валентина Харченко – солістка хору ім. Г.Верьовки; Людмила Циндрик – заслужена артистка Киргизької РСР.
Взірцем відданості обраній професії постала перед учасниками презентації Антоніни Радянська, яка присвятила своє життя українські й культурі, пропрацювавши лише на посаді очільника галузі культури району два десятиліття.
Презентація показала наскільки багата Куликівщина неординарними особистостями. Вирішено продовжити їх пошук для уславлення в нових збірниках.

Інформацію за матеріалами,
наданими Куликівським РБК,
підготував Василь Тельцов









Категорія: Куликівка | Переглядів: 108 | Додав: Irina | Теги: Куликівський РБК, Славетні жінки Куликівщина | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Nikexes(35), innelya(32)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.