Головна » 2016 » Лютий » 12 » Цікава кіномандрівка
Цікава кіномандрівка
15:23
Тематичний вечір, з нагоди 120 – річчя винаходу кінематографа та 45 – річчя заснування в Ічні документального кіно, що відбувся 12 січня в залі засідань райдержадміністрації дав змогу здійснити цікаву подорож в нашу історію з допомогою кінострічок. Організували захід письменник та кінорежисер Станіслав Маринчик, який був засновником місцевих кіностудій «Сівач» та «Заспів», а також методисти РБК.
Станіслав Маринчик розповів про перший десятихвилинний кіносеанс у Ічні, який відбувся у листопаді 1914року. Він же нагадав присутнім як відбувалося становлення аматорських кіностудій «Сівач» та «Заспів», які з’явилися в місті 12 січня 1971 року. Варто зазначити, що саме Станіслав Маринчик був ініціаторм цієї з’яви.
Народна кіностудія «Заспів» діє й на сьогоднішній день під керівництвом Михайла Рябченка, має багато нагород. Творчі доробки студії демонструвалися на міжнародних, всесоюзних та республіканських фестивалях народної творчості й документального кіно.
Фільм «Людина і дерево» про Антона Гнатовича Штепу був удостоєний гран–прі на Всесоюзному фестивалі аматорського кіно.
З нагоди свята та за активну творчу діяльність Станіслава Маринчика нагородили спільною грамотою райдержадміністрації та районної ради. Режисер чернігівського телебачення Тетяна Миргородська вручила Станіславу Маринчику спеціальний диплом за відданість аматорському кіно. Цієї нагороди митця удостоєно за участь його кінокартини «Сочинил и изваял Иван Мартос родом с Ични» у десятому міжнародному фестивалі «Дніпро – сінема», який пройшов у вересні 2015 року.
Станіслава Маринчика привітали: виконуючий обов’язки голови районної державної адміністрації Олександр Іванович Бондар, голова районної ради Григорій Васильович Герасименко, депутат обласної ради Віктор Павлович Кияновський, член райобєднання «Криниця» поетеса Ольга Штепа, член літературного обєднання
« Криниця» Ірина Шкребко. Остання вручила Станіславу Маринчику цінний подарунок та квіти від усіх членів обєднання «Криниця».

Інформація надана
Ічнянським РБК
Категорія: Ічня | Переглядів: 570 | Додав: Irina | Теги: Станіслав Маринчик, 45 – річчя заснування в Ічні докуме | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.