Головна » 2015 » Грудень » 2 » Культурно – мистецькі хроніки ( листопад - 2015 року)
Культурно – мистецькі хроніки ( листопад - 2015 року)
11:56
6 листопада. Напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва в районному будинку культури відбувся урочистий захід за участю працівників установ і закладів культури району. На адресу працівників районного, сільських та селищних закладів культури, районної школи мистецтв, бібліотекарів, активних учасників художньої самодіяльності лунали слова вдячності за сумлінну роботу від голови районної державної адміністрації Б.В.Мелашенка, селищного голови С.В.Гаруса, начальника відділу культури і туризму І.В.Атрощенка. Для учасників урочистостей була підготовлена святкова концертна програма.

15 листопада. З нагоди професійного свята Дня працівників сільського господарства належно вшановано працівників ТОВ ім. Т.Г.Шевченкав в селі М.Листвен.
У прикрашеному залі відбувся святковий концерт «Від щирого серця». Учасники художньої самодіяльності привітали кращих з кращих працівників ланів і ферм гарними піснями та поетичними рядками.
20 листопада. У районному будинку культури відбувся урочистий захід «Вибираймо свободу», присвячений Дню Гідності та Свободи Учасники заходу мали змогу переглянути відеофрагменти визначних подій в історії держави – Помаранчевої революції та Революції Гідності, героїчну боротьбу за кращу долю рідної України мільйонів людей і жертовність у ній героїв Небесної Сотні, послухати пісні з цієї тематики. Також послухали відеозапис розповіді матері героя Небесної сотні, героя України Андрія Мовчана Валентини Іванівні про життєвий шлях її сина. Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували світлу пам'ять героя та загиблих земляків - учасників АТО Дмитра Куриленка, Дмитра Шелупця та всіх полеглих за волю і незалежність України. До пам'ятного знака «Борця за волю і незалежність України» від учасників заходу покладено квіти.

21 листопада
. Районний будинок культури зібрав юних шанувальників пісні і слова на районний конкурс «Молоді таланти Ріпкинщини», який був приурочений до Дня Гідності та Свободи. Участь у ньому взяли кращі представники закладів культури району, учні загальноосвітніх навчальних закладів та музичних шкіл з селищ міського типу Ріпки, Любеч, Замглай, а також сіл Вербичі, Сиберіж, Голубичі, Н.Яриловичі і Т.Шевченко.
Виступи конкурсантів оцінювало журі, яке враховувало сценічну культуру, рівень виконання, артистичність, володіння голосом, репертуар, індивідуальність.
Переможці були нагороджені дипломами та солодощами, які були придбані за кошти спонсорів.

28 листопада в райцентрі відбувся мітинг-реквієм «Пам'ять голоду, пам'ять серця». присвячений пам’яті своїх земляків, що стали жертвами тоталітарного режиму.
До підніжжя пам’ятного знака жертвам голодоморів було покладено хліб та сіль, яких так не вистачало в трагічні для українському народу роки.
Присутні приєднались до загальнонаціональної хвилини мовчання. Голова райдержадміністрації Борис Мелашенко разом з секретарем Ріпкинської селищної ради Людмилою Литвинюк поклали квіти до пам’ятного хреста.
Благочинний районну, настоятель Свято – Миколаївського храму в Ріпках, протоієрей отець Іоанн (Голоботовський) церковного хору відправив заупокійну літію за загиблими під час голодоморів 1921 – 1922, 1932 – 1933, 1946 – 1947 років в Україні.
На завершення мітингу-реквієму до підніжжя пам’ятного хреста були поставлені запалені свічки.

Інформація надана
Ріпкинським РБК














Категорія: Ріпки | Переглядів: 567 | Додав: Irina | Теги: Ріпкинський РБК | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
MichaelAreli(40), Allannathe(38)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.