Головна » 2015 » Жовтень » 6 » 72 річниця визволення Городнянщини від нацистських окупантів та День міста.
72 річниця визволення Городнянщини від нацистських окупантів та День міста.
14:25
26 вересня 2015 року у Городні відбулися святкові заходи , присвячені 70-ій річниці перемоги над нацизмом, 72-ій річниці визволення Городнянщини від нацистських окупантів та Дню міста. Свято розпочалося презентацією сільських громад, відкрилось «Містечко майстрів», а також представили свої виставки з чудовими виробами: художня студія «Весна» при районному будинку культури, Центр дитячої та юнацької творчості, станція юних техніків, Городнянська школа мистецтв, Городнянська районна гімназія, Городнянська ЗОШ 1ст., Городнянська ЗОШ I - IIIст. №2, ясла-садок №1, центральна районна бібліотека, загальноосвітня школа інтернат, загальноосвітня школа інтернат I-IIIcт., терцентр соціального обслуговування пенсіонерів та історико – краєзнавчий музей. Всі гості свята мали змогу відвідати майстер-класи з різних видів декоративно – прикладного мистецтва.
Біля Меморіалу Слави відбувся мітинг, присвячений 72-й річниці визволення Городнянщини від німецької окупації . З Днем міста всіх гостей привітали голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч та голова Городнянської районної державної адміністрації Світлана Ященко.
На мітингу виступили учасник бойових дій, кавалер ордену «За мужність» Ш ступеня, майор запасу Петро Анатолійович Буйний, президент учнівського самоврядування «Гроно» Городянської районної гімназії Максим Зубенко. Закінчився мітинг покладанням квітів до Меморіалу Слави.
Продовжилося святкування ходою «Патріотів», в якій взяли участь 22 організації нашого міста. Під коментарі ведучої пройшла колона святково вдагнених людей різного віку на обличчях яких можна було читати:
«Я – патріот! І борюсь за свободу, І крокую вперед в честь відважних дідів!».
Городяни та гості міста, які прийшли на святкування, дуже щиро вітали кожну з колон, а особливо учасників АТО з їх сім’ями та сім’ями загиблих.
З патріотичної пісні «Гімн прапору України» розпочалося урочисте відкриття, присвячене 70-тій річниці Дня перемоги над нацизмом, 72-річниці визволення Городнянщини від нацистських окупантів, та Дню міста.
З вітальними словами перед присутніми виступили:
голова райдержадміністрації Ященко Світлана Петрівна,
голова районної ради Примак Григорій Григорович,
голова міської ради Богдан Андрій Іванович
Серед поважних гостей були: заступник обласної райдержадміністрації Беконя Сергій Федорович, депутати обласної ради Романчук Володимир Іванович та Якуб Іван Миколайович, наші земляки з Києва та Чернігова.
Голова РДА Ященко С.П. нагородила почесними грамотами та медалями, як ведеться за традицією, фіналістів кубку району по футболу та напередодні відвідала з подарунками найстаршого жителя району та міста.
Голова райради Примак Г.Г. вручив грамоти та подарунки найкращим територіальним громадам .
Напередодні свята було проведено низку акцій, загальноміських конкурсів.
Переможців конкурсів «Створи красу своїми руками» , який проводився у двох номінаціях «розмальовка електричних опор» та «виставка робіт на кращу садову скульптуру з підручного матеріалу» , «Зразкова краща садиба», “Краща прилегла територія багатоповерхових будинків” , «Кращий вуличний комітет» нагородив грамотами та подарунками міський голова Богдан Андрій Іванович , який також привітав та вручив подарунки молодим парам, які в День міста стали на весільний рушник.
З привітанням до сім’ї , котра поповнилася найменшим жителем району, від Чернігівсько земляцтв звернувся директор ПП «Кварц буд» Силенко М. Ф..
Голова правління Чернігівського обласного об’єднання «Милосердя і доброта» Зінов’єв А. П. висловив повагу дитячому будинку сімейного типу та подарував їм подарунки.
Як завжди, прикрасив свято піснею наш земляк з Києва, заслужений артист України Анатолій Кобзар та учасники художньої самодіяльності районного будинку культури.
Одразу після урочистої частини відбулося “Свято гарбуза”. Глядачів чекало багато сюрпризів - це і веселі ведучі – Оксана, пан Гарбуз та Стецько , і конкурсні змагання 20-ти сільських закладів культури, веселі пісні Поліського та Дроздовицького СБК та конкурси для самих глядачів – «Катання гарбузів» та «Вибирання гарбузового насіння».
У конкурсах “Гарбузова родина”, “Гарбузове натхнення” та “Смачненький гарбузик “ взяли участь сільські заклади культури, а переможцями стали: перше місце у конкурсі «Гарбузова родина» зайняв Дроздовицький СБК, у конкурсі «Гарбузове натхнення» перше місце дісталося Велико-Лиственському СБК, а у конкурсі «Смачний гарбузик» переміг Бутівський СК. Переможці отримали призи та медалі. А по завершенню гарбузового свята вся бажаючі посмакували стравами із гарбуза і були дуже задоволені!
Привітали городнянців зі святом гості з м. Щорса - народний аматорський вокальний ансамбль української пісні «Калина».
В районному будинку культури відбулася шоу-програма «Паняночка Городняночка», на яку з нетерпінням чекали маленькі учасниці щоб позмагатися за титул «Паняночки Городняночки 2015».
Дівчатка з великою старанністю готувалися до змагання щоб відтворити всі свої таланти на сцені районного будинку культури та бути найкращою серед найкращих. Вони танцювали, співали, показали свої спортивні здібності і акторську майстерність. А оцінювали паняночок нашого міста вельмишановне журі у складі: завідувача сектору контролю районної державної адміністрації Петра Буйного, керівника танцювального колективу «Едельвейс» центру дитячої та юнацької творчості Ірини Царенко, викладача Городнянської школи мистецтв Сергія Круглика, методиста з виховної роботи відділу освіти Городнянської районної дитячої адміністрації Татяни Цимбаліст та голови журі - начальника відділу культури і туризму Городнянської райдержадміністрації Олени Биховець.
Нелегко було обрати переможницю . Після підведення підсумків журі оголосило переможницю - титул «Паняночка Городняночка - 2015» отримала Єлізавета Бондаренко.
Протягом всього заходу милували глядачів своїми танцями зразковий ансамбль танцю «Олена» та народний самодіяльний ансамбль танцю «Веселка», гарний настрій дарували солісти РБК та школи мистецтв.
Продовжилося святкування на Соборній площі, де глядачі могли помилуватися пісочною анімацією, подивитись концерт артистів Чернігівської обласної філармонії та неперевершене Фаер – шоу!
Цілий день Городянці та гості міста насолоджувалися чудовою сонячною погодою та різноманітною програмою .








Категорія: Городня | Переглядів: 654 | Додав: lena | Теги: Городня Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Жовтень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
MichaelAreli(40), Allannathe(38)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.