Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2015 » Вересень » 8 » П’ЯТІ ВІДКРИТІ БОГАТИРСЬКІ ІГРИ ВІДБУЛИСЯ В ЖУРАВЦІ
П’ЯТІ ВІДКРИТІ БОГАТИРСЬКІ ІГРИ ВІДБУЛИСЯ В ЖУРАВЦІ
16:38
Для Журавки (Варвинський район) в дні святкування державних національних свят , проведення масових заходів вже стало традицією. Ось і цього року на стадіоні села Журавка відбулися святкування з нагоди Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора.Учасники художньої самодіяльності Журавського будинку культури подарували глядачам великий святковий концерт «Ми діти твої, Україно…». Під величезним жовто-блакитним прапором звучали виключно патріотичні та народні пісні.
І вже традиційно на стадіоні проводилися відкриті Богатирські ігри. Помірятися силами, показати свої вміння та можливості зібралися 7 богатирів. А саме: Антоненко Олександр та Монько Сергій з селища Ладан (Плилуцький район), Громов Владислав з села Антонівка (Варвинський район), та журавчани - Буцик Ігор, Гладченко Віталій, Коваленко Олексій та Отар Бунтурі. Учасники проходили ряд випробувань - і кидали гирю (24 кг.) на дальність, і котили колобок соломи на швидкість, і тягнули автомобіль і т.д. А перемогу здобув житель с. Журавки, який вперше приймав участь у «Богатирських іграх» - Коваленко Олексій. Переміг не тому, що новачкам завжди щастить, а тому, що показав найкращий результат у конкурсах. Журавчани та гості села із захопленням спостерігали за змаганнями та підтримували хлопців оплесками та гучними вигуками. Всі учасники були нагороджені дипломами від організаторів та цінними подарунками від меценату заходу - ТОВ «Журавка» - директор Свинар Віктор Степанович.
В програмі на глядачів також чекали: ігрове дитяче містечко, святкова лотерея, танцювальна програма, а ще всі бажаючі могли поласувати різними смаколиками..
З нагоди святкування Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора в Журавці було оголошено «День вишиванки» . Багато місцевих жителів та гостей свята прийшли на захід у вишиванках, аби підтримати духовну єдність українців.
Весела та позитивна атмосфера свята панувала протягом всього вечора. Тож миру і добра тобі, рідна Вкраїна…




Категорія: Варва | Переглядів: 926 | Додав: lena | Теги: Варва Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 5.0/18 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.