Головна » 2015 » Травень » 15 » Заходи з нагоди 70-річчя Великої Перемоги в Ріпкинському районі
Заходи з нагоди 70-річчя Великої Перемоги в Ріпкинському районі
11:32
Напередодні величного свята Дня перемоги 6 травня в РДА пройшла традиційна, тепла, зворушлива зустріч керівництва району з учасниками бойових дій в Другій світовій війні та ветеранським активом району. У вітальному слові голова райдержадміністрації Борис Мелашенко висловив глибоку вдячність за воєнний і трудовий подвиги переможцям та ветеранам. Група ветеранів була нагороджена почесними грамотами райдержадміністрації, районної ради, районної організації ветеранів України та квітами. Святкового настрою учасникам зустрічі додали працівники районного Будинку культури, вихованці Центру дитячої та юнацької творчості, у виконанні яких прозвучала літературно – музична композиція та пісні тих далеких воєнних років.
8 травня в День пам’яті та примирення в Свято-Миколаївському храмі селища Ріпки за участі керівництва району, членів громадської ради при райдержадміністрації, представників трудових колективів селища Ріпки, прихожан храму відбувся молебень за мир і злагоду в Україні, за захисників Вітчизни та літія за загиблими у Другій світовій війні, які відслужив благочинний Ріпкинського району, митрофорний протоієрей, настоятель Свято-Миколаївського храму о. Іоанн (Голоботовський).
В цей же день в селі Коробки Малинівської сільської ради відбулося перепоховання останків воїна часів Другої світової війни 1939-1945 рр. Пузана Миколи Івановича, які були знайдені біля с. Рудка Чернігівського району.
Перед присутніми зі словами вдячності та поваги за ратний подвиг героїв Другої світової війни, з болем за Україну та з гордістю за її захисників - учасників АТО виступили голова райдержадміністрації Борис Мелашенко, меценат, уродженець села Коробки Григорій Пузан, член обласної громадської організації «Пошуковий клуб «Пам’ять Перемоги» Олексій Назмутдінов, голова районної організації ветеранів Ірина Вольська-Баскевич, малинівський сільський голова Ніна Голобурда, онука загиблого воїна, редактор Чернігівської районної газети «Наш край» Наталія Бушай.
Настоятель Свято-Преображенського храму селища Любеч отець Іоан (Фурданіч) та настоятель храму-комплексу Всіх Святих Чернігівських м. Чернігова отець Петро (Казновецький) за участю хору цього храму провели поминальну панахиду та поховання солдата на кладовищі. Церемонія перепоховання завершилася салютом та покладанням квітів до могили героя.
9 травня в передзвоні орденів і медалей прийшло до нас всенародне свято – День перемоги над нацизмом в Європі. Ось уже 70 весен віддаляє нас від останнього залпу цієї тривалої і жорстокої війни та пам'ять нащадків невмируща, не згасають з роками безсмертні подвиги визволителів. Святкові заходи відбулися і в Ріпках. В урочистостях взяли участь голова райдержадміністрації Борис Мелашенко, його заступники, керівництво районної ради та селища, ветерани Другої світової війни, воїни – учасники АТО, депутати районної та селищної рад, представники районної ветеранської організації, громадської ради при райдержадміністрації, районний військовий комісар, працівники установ та організацій, учні загальноосвітніх закладів і жителі райцентру.
Розпочалося свято рухом святкової колони в супроводі духового оркестру до парку Слави, де відбувся мітинг – реквієм «Пам'яті вогонь незгасний». Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих в Другій світовій війні, поклали квіти до братської могили воїнів-визволителів, обеліску Слави та пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам в Парку Слави.
Після мітингу - реквієму біля районного будинку культури відбувся великий святковий концерт за участю учасників художньої самодіяльності РБК та естрадно-духового оркестру РБК та його солістів, учнів Ріпкинської гімназії та ЗОШ №2, вихованців районного центру дитячої та юнацької творчості.
Протягом дня жителі Ріпок та гості мали змогу ознайомитися з тематичною експозицією в районному народному історико - краєзнавчому музеї, працювала святкова торгівля та розважальний майданчик для дітей. Ввечері відбулася святкова дискотека.














Категорія: Ріпки | Переглядів: 271 | Додав: lena | Теги: Ріпки Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Zalfol(36), Jeffreylem(34)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.