Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2015 » Березень » 18 » Найпринаднішу обирали майже три години
Найпринаднішу обирали майже три години
16:58
Розкішні букети квітів, за якими ледве можна було розгледіти майже п’ять сотень глядачів. Саме так виглядала зала районного будинку культури за мить до початку інноваційної програми краси та гармонії «Куликівська красуня. Великий фінал». Сцену теж прикрашали чи то п’янкі лілії, чи то граціозні троянди, чи то ніжні тюльпани – дванадцятеро вродливих дівчат, які того святкового дня писали останню сторінку в історії цього шоу. І, що тішить, символічну крапку вони поставили досить вдало.
Слід відмітити, що столична аудиторія стала затримуватися – адже чверть по дев’ятнадцятій ще досить масово прибували глядачі. І це тоді, коли всі квитки було розпродано заздалегідь. Перекладемо поки провину на святкові турботи, однак, нехай масові спізнення не стають звичкою.
Тим часом на сцені у супроводі сучасної молодіжної музики вже позиціонували себе чарівні конкурсантки – тривало дефіле у коктейльних сукнях. Хто ж боровся за корону чемпіонки минулої неділі? Знайомтеся: Євгенія Долиненко, Яна Слюсар, Марина Комісаренко, Катерина Олійник, Дарина Зеленська, Анастасія Точона, Олена Шемендюк (с.Куликівка), Крістіна Безпала (с.Дрімайлівка), Алла Бичук (с.Кладьківка), Єва Приходько (с.Горбове), Катерина Кузьменко (с.Ковчин), Ольга Джума (с.Дроздівка),
У наступному етапі – «Досьє» – оцінювалося портфоліо дівчат. Доки на екрані чергувалися фото їхнього активного дозвілля, ведучі зачитували відповіді красунь на запитання анкети. Найважче довелося суддям: вони, наслідуючи Юлія Цезаря, мали і послухати, і подивитися, ще й бали виставити.
Відчути себе у ролі експерта, до слова, довелося п’ятьом знавцям жіночої натури – сільським головам Вересочі та Вибель Андрію Гнотенку й Анатолію Ревку, підприємцю, власнику кафе-бару «Чикаго» Олександру Сковронюку, директору територіального центру з обслуговування одиноких та непрацездатних громадян Юрію Лаврінчуку, а також завідувачу сектора мобілізаційної роботи та з питань запобігання і виявлення корупції районної державної адміністрації Віктору Богдану. Різні погляди на жінок у силу віку і вподобань не завадили їм дійти консенсусу під час визначення переможниці. Але про це потім.
Повернімося на сцену. Там вже добігав кінця конкурс «Перлина України», головною умовою якого став стилізований національний костюм та велика хустина. Як відомо, у давнину дівчата дарували їх своїм коханим, щоб ті не зазнали шкоди від ворожої шаблі чи пістолю. Так і учасниці «Куликівської красуні» подумки були з оборонцями східних кордонів нашої держави, добираючи собі цей елемент одягу.
Далі у порядку конкурсів йшов найбільш тривалий і цікавий – «Коронний номер». Своїми талантами всі дванадцятеро претенденток на титул ділилися щиро і невимушено, подекуди не ховаючи надмірних хвилювань чи навіть сліз. Знову ж таки, кілька творчих виступів напряму торкалися подій останнього року. Катерина Кузьменко та Катерина Олійник читали поетичні рядки, що торкали душу своєю відвертістю, Крістіна Безпала співала пам’яті товариша, загиблого дрімайлівчанина Сергія Парубця, а Єва Приходько втілила на сцені музично-пісенну композицію, лейтмотивом якої була пісня з репертуару Світлани Тарабарової «Повертайся живим». Дарина Зеленська з Максимом Близнюком та Анастасія Точона з Максимом Колошею кружляли в обіймах вальсу, а Олена Шемендюк з Віталієм Логвином розіграли на сцені справжню весільну церемонію, що переросла в запальний танок. Ольга Джума та Андрій Андрушко розвеселили кожного уривком із «Сватання на Гончарівці». Яна Слюсар змусила задуматись віршованим діалогом молодості та зрілості. Алла Бичук та Світлана Медвідь, Євгенія Долиненко, Марина Комісаренко з Мариною Євдокименко показували свої вокальні можливості.
Зазначимо, що поки учасниці відпочивали та готувались до наступних виходів із-за лаштунків, на сцені хазяйнували солісти. Минулоріч співали лише чоловіки, цього ж разу – тільки представниці прекрасної статі: Ірина Масльонка, Вікторія Олійник, Юлія Масльонка, Марина Євдокименко, Світлана Корма та Олена Близнюк. Інна Смілик традиційно показувала майстерність у звичному для неї амплуа – у танці.
Знову сфокусуємося на тому, що було далі. Два наступні виходи – «Двійник» та «Із бабусиної скрині» – вимагали від конкурсанток вміння перевтілюватися. Спочатку вони приміряли на себе чоловічі професії. Олена Шемендюк на мить стала гонщиком, Анастасія Точона – гангстером, Ольга Джума – лікарем, а Яна Слюсар – працівником ДАІ. Єва Приходько спробувала свої сили у ролі жокея, Марина Комісаренко – джентльмена, Євгенія Долиненко – футболіста, а Дарина Зеленська – пожежника. Крістіна Безпала упевнено почувала себе офіціантом, Алла Бичук – сантехніком, Катерина Кузьменко – трактористом, а Катерина Олійник – військовим.
Потім символічна машина часу дозволила аудиторії помандрувати чотирма десятиліттями завдяки неабияким смаку та фантазії потенційних чемпіонок. Бліднуваті сукні з квіточками нагадали про неймовірні п’ятдесяті (Ольга Джума, Катерина Олійник, Алла Бичук), зачіски-бабетти та вузька талія показали життя романтичних шістдесятих (Анастасія Точона, Марина Комісаренко, Крістіна Безпала), максі-спідниці, брюки та широкі піджаки повернули у неймовірні сімдесяті (Яна Слюсар, Дарина Зеленська, Єва Приходько), а джинси, лосини та блискітки – у золоті вісімдесяті (Євгенія Долиненко, Катерина Кузьменко, Олена Шемендюк).
Глядачі підтримували незабутні образи, не забували влаштовувати овацій, тепло зустрічали кожну дівчину. Утім, вони теж відчували певну відповідальність, адже наприкінці мали обрати Міс глядацьких симпатій. Що з того вийшло, розповімо згодом.
На сцені ж добігав кінця останній вихід – дефіле у вечірніх сукнях. Мов ластівки, зринали зі сходинок конкурсантки, і витонченою усмішкою та впевненим поглядом приковували до себе найбільш прискіпливих та скептичних поціновувачів краси. Закінчилась мелодія, дещо приглухло світло, і дванадцять писанок, гідних носити звання «Куликівська красуня», завмерли у стоп-мізансцені. Потім ведучі – автор цих рядків та дроздівчанин Максим Пилипенко – востаннє запросили їх за лаштунки, на перепочинок перед оголошенням суддівського вердикту.
Хто ж сподобався членам журі і кому вони віддали лавровий вінок? Почнемо з тематичних номінацій. Дипломи та квіти здобули: Крістіна Безпала – «Міс Елегантність», Алла Бичук – «Міс Оригінальність», Єва Приходько – «Міс Фантазія», Євгенія Долиненко– «Міс Граціозність», Ольга Джума – «Міс Артистичність», Марина Комісаренко– «Міс Вишуканість», Катерина Олійник – «Міс Гармонія», Дарина Зеленська– «Міс Ніжність», Олена Шемендюк – «Міс Чарівність».
Далі стало відомо ім’я фаворитки аудиторії – нею стала Олена Шемендюк. Вона отримала титул «Міс глядацьких симпатій» та 500 гривень від спонсора шоу Віктора Зеленського. Здобути перемогу Олені допомогли голоси понад сотні людей.
Інтрига трималася до останнього, і тільки-но назвали порядковий номер чемпіонки, як піднялися кількахвилинні оплески. Ось вона, трійка, що опинилася на п’єдесталі:
ІІ Віце-міс «Куликівська красуня» - Яна Слюсар.
І Віце-міс «Куликівська красуня» - Катерина Кузьменко.
Міс «Куликівська красуня» - Анастасія Точона.
Їх теж вшанували квітами та дипломами, а «Куликівську красуню» - ще й 500 гривнями від Віктора Зеленського. Прекрасних Яну, Катерину та Анастасію коронували попередні тріумфаторки – Леся Чугуй (2012 рік), Тетяна Точона (2013) та Софія Коса (2014). Як виявилося, рахунок між Куликівкою та селами району став нічийним – 2:2. Таким він і залишиться у пам’яті всіх, хто готував, брав участь чи просто переглядав проект, адже цей сезон було вирішено зробити останнім. Хто зна, можливо за рік, у святковий вечір сценою ходитимуть чоловіки і змагатимуться за звання «Куликівського красеня»?
Тим часом звучала фінальна пісня, а на сцені вирував натовп – рідні та друзі не втрималися і піднялися вітати своїх прекрасних Леді буквально під час співу. Скільки не було інноваційних програм, а такого не траплялося. Напевно, то первозданна краса дванадцяти юнок так неочікувано вплинула на зігріту першим весняним теплом Куликівку…

Дмитро ГРІНЧЕНКО,
фото Вікторії Горох






Категорія: Куликівка | Переглядів: 1123 | Додав: Irina | Теги: «Куликівська красуня. Великий фінал | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.