Головна » 2012 » Червень » 6 » Травневі культурно–мистецькі заходи в клубних закладах Талалаївського району.
Травневі культурно–мистецькі заходи в клубних закладах Талалаївського району.
15:43
5 травня 2012 року Народний колектив народних музик РБК прийняв участь в Всеукраїнському конкурсі «Поліський вернісаж» в смт. Семенівка.На Талалаївщині зустріли свято Перемоги гідно віддавши шану загиблим і померлим, ушанувавши живих учасників Великої Вітчизняної. Всі вони – навіть у найвіддаленіших селах – не залишились без уваги. В День Перемоги для них було організовано святкові обіди, підвіз до місць святкування, їм дарували своє мистецтво самодіяльні аматори.

8 травня у залі РБК відбулась концертно-тематична програма до Дня Перемоги «Перемога, свята Перемога!».
Заходу передував на фасаді будинку культури виступ духового колективу РБК (керівник – О.Приходько) у виконанні якого звучали мелодії пісень воєнних років. Розпочала програму Народна хорова капела РБК (керівник – Л.Ковтун) у виконанні якої прозвучали тематичні пісні.
Зі словом до ветеранів та всіх присутніх у залі звернувся голова районної Ради народних депутатів Ю.В.Дзюбан, який прочитав авторський вірш «В день Перемоги» та виконав пісню «Вєнский вальс».
Далі програму продовжував Заслужений артист Казахстану Володимир Ющенко з пісенними вітаннями воєнної тематики.
Народний колектив народної естради «Веснянка» РБК (керівник – Т.Мироненко) представив літературно-музичну композицію «А завтра була війна» в ході якої була виконана хореографічна постановка вальсу та пісня «Мальви» - солісткою Катериною Сніжко. Участь у концертній програмі брали: Народний фольклорний ансамбль селищного клубу «Народні наспіви» (керівник – В.Г.Лизько), та Народний ансамбль народних музик РБК (керівник – О.Галаган).
Задушевні пісні що стали гімном мужності та патріотизму для мільйонів бійців уроки війни прозвучали у виконанні вокального тріо у складі Н.Ступнік, М.Москалець та Є.Мусієнко, та вокального дуету у складі Ю.Штима та Г.Михно. була прочитана зворушлива «Баллада о солдатской матери» - Т.Мироненко. Чудові пісні дарували глядачам солісти РБК: М.Довгаль, А.Товкач, Р.Зубова, Ю.Штимта,Г.Михно. Програму завершила Вікторія Семінько виконавши пісню «День Перемоги». Ведучою концертно-тематичної програми була Т.Мироненко.

Урочиста хода центром селища до Вічного вогню, святкової колони, юні барабанщиці, школярі у військовій формі, покладання квітів, пісні воєнних років у виконанні духовного оркестру – ці та багато інших атрибутів створили урочисту атмосферу свята 9 травня.
На традиційному місці відбувся мітинг. Присутніх вітали селищний голова Ю.Е. Величко, голова РДАМ Б.Лубін, райміськвійськком К.В.Глюзо, воїн – афганець О.А.Шагунов, голова районної ради ветеранів Б.Г.Циганенко, учасник війни, наш земляк І. М.Сердюк, учениця Талалаївської школи Ярина Скорик. У храмі Святої Варвари відбулася панахида по загиблих на тій війні. А ввечері був феєрверк.
Урочистості пройшли в усіх закладах району під назвою «Подвиг славен у віках».

День матері та сім’ї клубні заклади району відзначили сімейними спортивними змаганнями, святковими концертами, тематично-концертними програмами під назвою «Імення матері, як сонце світитиме вічно».15 травня у фойє районного будинку культури відбулася зустріч із прийомними сім’ями під назвою «Для мами все: і пісня, і любов», присвячена Дню матері та Дню сім’ї.
На це свято, вже другий рік поспіль були запрошені прийомні сім’ї: Шокун Оксана Володимирівна (виховує Пінчук Олену 4-гокласу), сім’ї Литвин Нонни Олександрівни та Литвина Миколи Григоровича (взяли на виховання Базакіну Лізу, Дубинську Світлану, Дубинського Михайла), Жила Світлана Михайлівна та Карпенко Анатолій Васильович (виховують двох сестричок Мель Альону та Мель Марину), сімейне подружжя Євтушенко Світлана Михайлівна та Сергій Віталійович родинним теплом зігрівають братів і їхню сестричку Єрмоленко Дмитра, Сергія та Ольгу. Шкуратова Валентина Вікторівна з 30 березня 2010 року взяла на виховання Шомко Оксану, яка на сьогоднішній день навчається у 7 класі. Саме цим сім’ям ми завдячуємо за їхнє «велике» та добре серце, за родинне тепло, яким вони зігрівають прийомних дітей. З Днем Сім’ї всіх присутніх привітала заступник голови райдержадміністрації ПлютаО.П. Протягом свята ведучою програми були висвітлені цікаві легенди, повір’я, звичаї, пов’язані зі святкуванням Дня Матері.
Насолоджуючись солодощами, фруктами запрошені сім’ї поділились своїми сімейними таємницями, відповідали на поставлені запитання. Головна тема спілкування – «сім’я» та «мати».
Завдяки творчому колективу РБК присутні сім’ї мали змогу насолодитись чудовими піснями та відволіктись від буденних справ та труднощів. У виконанні Народного вокального ансамблю«Мрія», прозвучала пісня «Пісня про рушник» та «На зелене свято», Ніна Ступнік подарувала присутнім задушевну пісню«Мама», Марина Довгаль «Це мій рідний край».
Зі щирими словами привітань виступили директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Л.П.Рябчун та начальник відділу у справах сім’ї, молоді і спорту – О.А.Євтушенко.
Всі сім’ї отримали грамоти та цінні подарунки із задоволеними усмішками, приємними враженнями ми проводжали сім’ї із нашого закладу.

19 травня 2012 року майстрині селища Талалаївка Бовкун Ніна Іванівна – художня вишивка (картини), та Слєпцова Зоя Григорівна (вироби з солоного тіста (сувеніри-обереги, картини) взяли участь з виставковою композицією у I мандрівному фестивалі «Свято народного майстра» м. Новгород-Сіверський Чернігівської області і були нагороджені Дипломами за участь у фестивалі.

20 травня 2012 року в селі Скороходово відбулося свято села «Святе, як хліб, село моє» на яке зібралося багато сільчан і гостей.
Сільський голова Л.А. Васюк розповіла про історію Скороходового, його працелюбних людей. Були вшановані найстарші і наймолодші скороходівці, багатодітні родини. Скороходівські аматори і артисти районного будинку культури художніми номерами вшановували сільських трудівників. Відбулися змагання із футболу та волейболу, для молоді – святкова дискотека, і для всіх варилася смачна запашна каша.









Категорія: Талалаївка | Переглядів: 1008 | Додав: lena | Теги: Талалаївський район | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2012  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.