Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2010 » Листопад » 11 » Концерт театру народної естради "Хлібодар" Сосницького РБК
Концерт театру народної естради "Хлібодар" Сосницького РБК
15:38
4 листопада в Сосницькому районному будинку культури відбулася театралізована концертна програма театру народної естради «Хлібодар» на підтвердження звання «народний аматорський».
Театр «Хлібодар» розпочав свій творчий шлях при районному будинку культури 35 років тому у вигляді агітаційно - художньої бригади. У листопаді 1984 року колектив отримав почесне звання «народний аматорський». В наш час театр народної естради «Хлібодар» є активним учасником всіх творчих заходів ( концертів, театралізованих, тематичних та розважальних програм, обрядових дійств, творчих звітів), що відбуваються в РБК. З 2003 року колективом керує дуже творча особистість – Труба Жанна Борисівна. Незважаючи на те, що вона закінчила хорове відділення Ніжинського училища культури, Жанна Борисівна сумлінно і творчо підходить до обов’язків режисера, а її фахова освіта робить постановки театру музичними та наповненими живим вокальним виконанням пісень.
Програма, яку представив «Хлібодар» на суд поважної комісії була насичена народним гумором, піснями у майстерному виконанні, музичними пародіями, уривками з вистав, естрадними мініатюрами. Не залишилася поза увагою сосничан і Довженківська тема, яку вони душевно розкрили у літературно-художній композиції – пролозі «Зачарований Десною» за творами свого видатного земляка.
Яскраві, колоритні образи створили на сцені учасники колективу Вадим Жабко, Григорій Петрикей, Ганна Кузьменко, Володимир Чернявський та Жанна Труба. Заслуговує уваги і акторська робота юних учасників театру Ярослава Чернявського ( Сашко в «Зачарований Десною») та Тетяни Аксьоненко ( Собачка Му-му в музичній пародії «Пропала собака»).
Творча комісія в складі Тищенко Н.П. – заступника директора обласного навчально - методичного центру культури і мистецтв з питань народної творчості, Дерейчук І.В. - головного режисера обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв та Нестерук І.А. – провідного спеціаліста відділу культурно – просвітницької роботи, мистецтв та навчальних закладів головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини, після перегляду виступу внесла свої компетентні зауваження та пропозиції, щодо подальшого творчого розвитку колективу «Хлібодар», відмітила позитивні аспекти в роботі як самого творчого колективу, так і його керівника. Зазначивши, що в цілому програма відбулася на належному мистецькому рівні, комісія постановила винести на розгляд колегії Головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації пропозицію про підтвердження звання «народний аматорський» театру народної естради «Хлібодар» Сосницького РБК.
Сподіваємося, що колектив «Хлібодар» буде творчо розвитися і в подальші роки з гідністю носитиме це почесне звання.
Категорія: Сосниця | Переглядів: 902 | Додав: Irina | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.