Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Лютий » 25 » Творча година спілкування «Ми - діти твої, Україно»
Творча година спілкування «Ми - діти твої, Україно»
16:48
19 лютого на базі загальноосвітньої школи м. Бахмача для дітей початкових класів пройшла творча година спілкування «Ми - діти твої, Україно», присвячена трьом знаменним датам: 102- й річниці Державного Герба України, Дню вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та Дню рідної мови, яку організувала методист по роботь з дітьми та молоддю КЗ «Бахмацький районний БК» Бадай К. Б.
Розпочалася вона розповіддю про нашу країну з певним її політичним устроєм, своїми Гербом, Прапором, Гімном, Конституцією та героїчним, мужнім, талановитим і працьовитим народом.
Найбільша увага на цьому заході приділялася одному з чотирьох символів України поряд з Прапором, Гімном і Конституцією – Тризубу, так як в цей день в нашій державі відзначається День Державного Герба України.
У виступах ведучої та дітей говорилося про тисячолітню історію Тризуба, який є давнім українським символом боротьби українців за незалежність.
Згадували учасники і про козаків-запорожців, що мали свою козацьку державу – Запоріжську Січ, та свою Конституцію, яку створив Гетьман Пилип Орлик ще в 1710 році. В інсценівці «Як приймали в запорожці» діти відобразили фрагмент дійства про випробування, які потрібно пройти, щоб стати кандидатом у козаки та дійти до іспиту на звання запорожця. Від козацького періоду учасники творчої години перейшли до сьогодення, бо і нині захисники України підтримують традиції козаків і захищають нашу славну державу.
Хвилиною мовчання діти вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, що загинули у трагічні дні 2014року, її продовженням була організація флешмобу «Небесна Сотня».
«Що може бути для людини дорожчим за рідну мову, адже вона – це не просто звуки, це душа народу, його трепетне серце». Цими словами ведучі звеличували красу, співучість, лагідність і ніжність рідної мови, свято якої відзначається 21 лютого. Діти із задоволенням виконували дидактичні вправи («Додай слівце», «Утвори інші слова»), читали прислів’я, брали участь конкурсі на кращу скоромовку, співали пісень.
На закінчення творчої години спілкування прозвучала пісня «Любіть Україну» у виконанні дитячого вокального ансамблю «Веселка» КЗ «Бахмацький районний Будинок культури» під керівництвом Катерини Бадай.






Категорія: Бахмач | Переглядів: 577 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.