Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2019 » Квітень » 18 » Міжрайонний фестиваль сатири та гумору «Сміхлиця – 2019» стартував у Журавці
Міжрайонний фестиваль сатири та гумору «Сміхлиця – 2019» стартував у Журавці
14:06
Традиційне святкування Міжнародного дня сміху, здобуло прихильність та інтерес у жителів та гостей мальовничого журавського краю. Але цьогоріч, в Журавці (Варвинського району), відбулася знакова подія – започатковано Міжрайонний фестиваль сатири та гумору « Сміхлиця».
Засновниками та організаторами фестивалю стали: Варвинська районна державна адміністрація та Будинок культури с. Журавка.
Цьогоріч у фестивалі брали участь найяскравіші та найталановитіші колективи Варвинщини та Прилуччини.
Першими відкривали захід запальні учасники художньої самодіяльності Будинку культури с. Калиновиця. Саме виступи вокального ансамблю «Калинонька» та народних музик «Веселухи» і сприяли правильному позитивному налаштуванню глядачів.
Незабутній виступ для відвідувачів фестивалю приготували і учасники художньої самодіяльності Гнідинцівського Будинку культури. А саме «народний аматорський» жіночий вокальний ансамбль «Мрія», гуморист Сергій Журавльов, молодіжний театр естради. Захопили всіх присутніх і прекрасний дует Інни та Валентини Рубан.
Учасники Мармизівського Будинку культури теж намагались вразити аудиторію своїми дотепними жартами, запальними піснями та сценкою «Пожартувала». Чим і зарядили присутніх веселим настроєм на весь день.
Запальні антонівчанки теж жартували на журавській сцені: і співали, і гумор читали і показували буденність сільського життя у постановках з циклу «Невістки-свекрухи». Ольга Солоха зачаровувала всіх своїм прекрасним голосом та грою на бандурі.
Розважав глядачів і творчий сімейний дует Ольги та Миколи Виприцьких. Смішні гуморески, жартівливі пісні у їх виконанні залишили приємний спогад у пам’яті всіх присутніх.
У Журавку завітали і майстри сміху з села Озеряни, які влаштували церемонію весілля, але звісно, в гумористичній формі. Та повідали глядачам про нелегку та, водночас, веселу жіночу долю у своїй пісні.
Не залишились осторонь фестивалю сатири та гумору і учні Журавської ЗОШ І-ІІІ ст. ім.. Г.Ф. Вороного, представивши глядачам уривок з вистави «Сватання на Горчарівці».
Нажаль через проблеми з транспортом, не змогли прибути самодіяльні артисти з Варви, на яких всі чекали.
Завітали на фестиваль талантів гумору і гості з Прилуччини.
Учасники художньої самодіяльності Ладанського Будинку культури розважали публіку гумором та запальними піснями. У виконанні дитячого музичного театру «Гастіончики» прозвучали «Гумористичні замальовки» та музична композиція «Ой, там, на точку, на базарі» - у виконанні вокального ансамблю «Берегиня».
Підкорив всіх глядачів наймолодший учасник фестивалю - гуморист «народного аматорського» театрального колективу «Рампа» Прилуцького міського Будинку культури – Назар Турчин. Гарно доповнила виступ і учасниця даного колективу Ангеліна Липоризька.
Самою родзинкою свята був почесний гість фестивалю – заслужений працівник культури України , керівник «народного аматорського» театрального колективу «Рампа» - Анатолій Кизим.
Періодично естафета гумору передавалась і господарям сцени, журавчанам. Учасники драматичного гуртка «Рампа» ставили сценки «На прогулянці» та «Про кекс», Анжеліна Буцик виконала жартівливу пісню. А чоловічий вокальний ансамбль «Розмай» разом з «кандидатами в президенти» відправився відпочивати на берег океану. Свою порцію оплесків отримали також і «Зразковий аматорський» хореографічний колектив «Веселка».
Протягом фестивалю, зустрічали та представляли не тільки капелюшки а і гостей, неперевершені Катерина Осадча (Оксана Микитченко) та Юрій Горбунов (Михайло Мусіяка).
Усі колективи продемонстрували високий рівень підготовки. Вишуканий гумор, цікаві різножанрові номери, індивідуальну майстерність — все це змогли побачити глядачі зі сцени Будинку культури с. Журавка.
З вітальним словом виступили завідувач сектору культури і туризму, у справах сім’ї, молоді та спорту Варвинської районної державної адміністрації – Скрипка Ю.С. та заступник голови Варвинської районної державної адміністрації – Пилипченко В. Ю. Вони щиро привітали всіх учасників фестивалю та нагородили почесними дипломи, грошовими преміями, пам’ятними сувенірами та солодощами.
Веселий сміх, щирі посмішки та хороший настрій був у всіх присутніх та і в самих учасників фестивалю майже чотири години.
Віримо, що фестиваль сатири та гумору «Сміхлиця», стане доброю традицією і буде кожного року збирати все нові і нові таланти.






Категорія: Варва | Переглядів: 362 | Додав: lena | Теги: Варва Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2019  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.