Головна » 2016 » Серпень » 30 » Куликівські обжинки
Куликівські обжинки
15:00
Неповторності та оригінальності святкуванню Дня Незалежності у Куликівці додали виставки –експозиції підприємств та організацій району у центральному сквері селища.
Яскравою та оригінальною була «Садиба Кулика», яку не минав ніхто( Куликівський районний будинок культури.) Всіх гостинно запрошували господар та господиня. Двір, обгороджений тинами, невелика хатина, соняшники та кукурудза, глечики, чорнобривці, картопля та овочі, фрукти на виду, урожай, яким хвалився Кулик. На тюках із соломи – прапори: український та Куликівського району Аматори виконували українських пісень, танцювали, до них приєднувалися гості, охоче фотографувалися на фоні неповторної української садиби, від душі веселилися. А на столі радували око святкові страви і пляшка з часнівочкою, частували тут гостей привітно та щиро.
Багатою була експозиція Куликівської районної лікарні. При вході зустрічала медсестричка, з якою гості охоче фотографувалися, красувалася червона калина. На землі виклали вінок із туї, прикрашений маками, ромашками та волошками, у центрі якого символічна дата - 25, що стала приводом до цієї урочистості. А від вродливої українки, портрет якої прикрашав намет, не можна було відірвати очей. Тут і національна символіка, і навіть, міні –лікарня, де вже тяжкохворому надали необхідну допомогу… А ще цілий набір ліків та пропозицій, як краще підтримати здоровя від головного лікаря Оксани Хорошок та Її заступника Ольги Павленко.
Міні-пекарня приватного підприємця Олени Хоменко розпочала працювати у селищі недавно, але вразила різноманітною свіжою і запашною продукцією.
ПБВП «ВИМАЛ» славиться свою продукцією - картопляним крохмалем. Сучасну виставку прикрашали знайомі всім пакетики з цим продуктом. На сучасному моніторі можна було переглянути процес виробництва, історію його створення. А от прапорці Німеччини, Швеції, Польші, Данії свідчили, що в цих країнах знають продукцію підприємства.
Як завжди, були у попиті кондитерські вироби ПП «Калачі»: торти, печиво. Та особливо розкуповували торти.
Чи не найбільше відвідувачів зупинялося біля намету і експозиції Куликівського райвійськкомату. Щоб привітатися з міцними війсьвослужбовцями при вході, потиснути руку, висловити знак поваги захисникам Вітчизни. А хлопці та чоловіки ще й умовами контракту цікавилися. А ще це було символічне місце учасників бойових дій.
Все буяло чорнобривцями,соняшниками, куди не поглянь,повнилося голосами відвідувачів експозицій. Особливо приваблювала виставка цеху «Ратибор ІІ». Ковбаси та мясні вироби, запечене сало… Всі зупинялися і подовгу милувалися експозицією підприємства: криниця, візок із зерном, прикрашений чорнобривцями та патріотичне панно із сала, посередині якого викладено український прапор.
Та найбільш масштабною, видовищною була презентація Прат «Куликівське молоко». За продукцією, що з нагоди свята продавалася дешевше, зранку стояли черги. Для дітей проводилися два майстер-класи: по малюванню та приготуванню десертів власноруч. Охочих дівчаток і хлопчиків, хоч відбавляй.
Та й біля експозиції ПП «Гарпун» відвідувачів не бракувало. Тут не тільки можна було щось купити, а й спробувати до десятка видів продукції, серед яких надзвичайно смачна рибна шинка. Зацікавилися виробництвом рибокоптильного цеху естонські гості. Генеральний директор Юрій Кривда охоче відповідав на запитання, повідомив і про новацію – підприємство розпочало каркасне будівництво.
Радували співом на малій сцені( біля будинку культури) дитячі колективи та юні солісти, на центральні площі і сцені виступали фольклорні колективи району. Біля гігантських батутів юрмилася дітвора. Святкували 25-й день народження країни з розмахом. З самого ранку працювала виїзна торгівля. Народ гуляв, веселився.
Після деякої перерви розпочалася молодіжним танцювальним флешмобом вечірня розважальна програма. Далі порадував присутніх естрадний концерт, де юні співаки не відставили від більш досвідчених , підвищували святковий настрій. На честь 25-го Дня народження України у небо злетіли 25 ліхтариків. Всі бажаючі стали учасниками дискотеки просто неба. Двічі цього надзвичайно святкового вечора учасники виконували Гімн України, рівно о 24-й, коли розпочався 26-й рік нашої незалежності, і по закінченню дискотеки. Лунали вигуки «Слава Україні! Героям слава!»
Тетяна Зінько.






Категорія: Куликівка | Переглядів: 176 | Додав: Irina | Теги: Куликівські обжинки | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.