Головна » 2012 » Грудень » 21 » Інформація про проведення культурно – мистецьких заходів в клубних закладах Талалаївського району за Грудень місяць 2012 року
Інформація про проведення культурно – мистецьких заходів в клубних закладах Талалаївського району за Грудень місяць 2012 року
10:27
«Тобі, мій краю, пісня і любов». Під такою назвою 1 грудня 2012 року відбувся творчий звіт аматорських колективів Талалаївського району, присвячений 80-тій річниці створення Чернігівської області та 210-річчю створення Чернігівської губернії.
Звіт вилився у справді велике свято пісні і слова, який розпочався вокально-хореографічної композицією «Чернігівський край» (керівник Ольга Синько, соліст Катерина Сніжко), в якій було задіяно 3 танцювальних колективів (танцювальний колектив «Асорті», молодша група «Каскад», танцювальний колектив «Каскад»).
Свято зібрало в залі РБК справжніх шанувальників мистецтва.
Учасників творчого звіту та присутніх привітала в.о.голови районної державної адміністрації О.П.Плюта.
Цьогорічний звіт показав на скільки багата культурною спадщиною наша Талалаївщина. Всі колективи прозвітували на належному рівні.
Всього прийняли участь 17 колективів, 167 учасників.
З них 7, які носять звання «Народний». Це – хорова капела (керівник – Л.Ковтун); жіночий вокальний ансамбль «Мрія» (керівник – В.Задорожна); ансамбль народної музики і пісні «Олава» (керівник – Н. Ступнік);
Колектив народної естради «Веснянка» (керівник – Т.Мироненко);
Фольклорний ансамбль «Берегиня» Липівського БК (керівник – О.Огій); фольклорний ансамбль «Народні наспіви» селищного клубу (керівник – В.Лизько); ансамбль Народних музик(керівник – А.Руденко).
Виступ кожного колективу заслуговував на особливу увагу. Широко були представлені сільські аматорські колективи: жіночий вокальний ансамбль «Лілея» Чернецького БК (керівник – Н.Коток); жіночий вокальний ансамбль «Калина» Сильченківського БК (керівник – В.Момот); ансамбль бандуристів районної школи мистецтв (керівник – Л.Ромашко); жіночий вокальний ансамбль «Надвечір’я» Сильченківського БК (керівник – Л.Дяченко); ансамбль народної пісні Березівського СБК (керівник – Л.Науменко); танцювальний колектив «Каскад» (керівник – О.Синько).
Успішно виступили новостворений самодіяльний вокально-інструментальний гурт «Соколи» (керівник – О.Галаган); жіночий вокальний квартет «Глорія» (керівник – Є.Мусієнко).
Учасником творчого звіту став Дзюбан Ю.В., голова районної ради, який прочитав власний вірш «Талалаївський край».
Завдяки залученню до участі в творчому звіті кращих колективів району ми максимально яскраво презентували наш район, як невід’ємну складову Чернігівської області, багатий талантами та творчими людьми.

6 грудня 2012 року в РБК відбувся тематично-концертна програма присвячена Дню Збройних Сил України «Жити Україні служити».
На урочистому зібранні громади селища з нагоди Дня Збройних Сил України слов о для привітання мала в.о.голови райдержадміністрації О.П.Плюта. концертну програму розпочав Народний вокальний жіночий ансамбль «Мрія». У ході тематично-концертної програми ведуча розповідала про те що українська армія може пишатися своєю славною історією, та своїми традиціями. Що ніколи не згасне пам’ять про тих хто поліг у боях у роки В.В. війни та про тих хто виконував інтернаціональний обов’язок в Афганістані. З Днем Збройних Сил ведуча привітала всіх тих, хто сьогодні служить, хто до цього ще готується, а також жінок та матерів. Свої музичні вітання дарували аматори сцени.
Солісти: Ю.Штим, М.довгаль, А.Товкач, В.Кісільова, Л.Ковтун.
Дует: Галина Семінько та Світлана Гучок, та вокальне тріо Н.Ступнік, Є.Мусієнко та М.Москалець, вокальний ансамбль «Класик» та танцювальний колектив «Каскад».

28 грудня 2012 року в РБК відбулося дитяче свято до Нового року під назвою «Щоб лунав веселий сміх, з Новим роком Всіх!Всіх!Всіх!» Свято розпочалося несподіваною появою на сцені двох відьмочок (Довгаль М., Товкач А.). Ображені на Снігову Королеву, що та не запросила їх на Новорічне свято, відмочки вирішили помститись їй і придумали підступний план: викрасти із скриньки Снігової Королеви чарівні слова, а без них Новий рік не настане. Та й на цьому вони не заспокоїлись: «Гарного вам свята» з такими словами відьмочки підклали в скриньку заклинання і втекли. Снігова Королева прочитала заклинання і раптом на сцені з’являються здивовані Кай (Копилов К.) і Герда (Яременко В.) . Що ж трапилось? Кай і Герда повідомляють, що коїться щось надзвичайне і всі казкові персонажі помінялися місцями. Сніговій Королеві, Каю і Герді довелося вирушити в королівство царівни Несміяни, щоб допомогти їй розвеселити батька, зупинити його невгамовний плач, а сама Несміяна, натомість, стала веселою і життєрадісною. А поки вони добиралися до Несміяни учасники художньої самодіяльності радували глядачів музичними подарунками «З Новим роком, Україно» - Яременко Віка, «Деды Морозы» - Товкач Інна і танець «Курчаток». Хто ж зможе розвеселити Короля? Звичайно наші веселі, талановиті діти. То ж для Короля прозвучала жартівлива пісенька «Зник Сніговик» у виконанні Копилова Колі та Константинової Ангеліни. Вона викликала посмішку не тільки у Короля, але й у всіх присутніх глядачів. Несміяна і Король провели з дітками гру «Збери сніжки». Та і на цьому Новорічні дива не закінчуються. Раптом на сцені з’являються Вовк та Червона Шапочка та не у звичайних для дітей образах. Бідолашний Вовк благає Червону Шапочку не бити його, але злості Червоної Шапочки не було меж. На щастя з’являється Снігова Королева, Кай і Герда і дарують Червоній Шапочці «Пісню про перший сніг», у виконанні Ценцері Яни, після якої вона знову стала доброю. В знак примирення, Вовк і Червона Шапочка провели з дітками гру «Злови сніжку».
Кмітливий Кай запропонував знайти відмочок, щоб ті сказали, де знаходяться чарівні слова. Але підступні відьмочки поставили свої умови – розважати їх танцями, піснями та іграми. Таке завдання для наших талановитих дітей не стало проблемою. То ж Москалець Таня подарувала всім присутнім пісеньку «Канікули», а дитячий танцювальний колектив «Асорті» зачарував всіх танцем «Тарантелла». Відмочки грали з дітками в гру «Потанцюємо». Коли Снігова Королева зачитала чарівні слова на сцені з’явилась Снігуронька, а згодом і Дід Мороз. За те, що Дід Мороз засвітив для діток ялинку наші юні учасники танцюристи подарували йому танець «Пташина дружба». Дід Мороз і Снігуронька послухали віршики, які підготували дітки, водили з ними «Веселий хоровод», а також провели з дітками веселі ігри «Ялинки бувають…» , «Портрет Діда Мороза», «Веселі кульки». Фінальним акордом була пісня «Нічка - новорічка», яку виконав дитячий вокальний ансамбль «Овація».

29 грудня працівники РБК вітали з новорічними та різдвяними святами працівників місцевих організацій . Щедрівки відбувались оригінальною формою Вертепу під назвою «Ми йдемо в кожну хату, щоб защедрувати»., Василь, Меланка, Коза, Цигани та гурт щедрувальників подарували присутнім гарний настрій на наступний рік. Та залишили по собі приємні враження .

30 грудня в приміщенні Рбк відбулась розважально- ігрова програма для дорослих «Новорічний вернісаж». Змістовна новорічна програма поєднувала цікаві ігри, забави від циганського табору, конкурси із глядачами, розіграш новорічної лотереї і звісно ж гарні пісні , у виконанні кращих солістів РБК : Г.Михно, М.Довгаль, А.Товкач, І.Товкач, Н.Ступнік, К.Сніжко, Ю.Богдановича, С.Копилова, О.Галагана, вокального дуету Г.Семінько та С.Гучок. Чудовими сучасними танцями глядачів радували учасники танцювальних колективів : «Асорті» та «Каскад».

В ніч з 31 грудня на 1 січня з 2.00 по 5.00 годину ночі в районному будинку культури відбувалась нічна святкова дискотека .





























Категорія: Талалаївка | Переглядів: 658 | Додав: nata | Теги: Талалаївка Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2012  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний Методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв.