Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2012 » Травень » 15 » Фольклорний фестиваль «З НАРОДНОГО ДЖЕРЕЛА» смт Сосниця
Фольклорний фестиваль «З НАРОДНОГО ДЖЕРЕЛА» смт Сосниця
10:45
13 травня 2012 року на День Матері у районному будинку культури та у літературно-меморіальному музеї ім. О.П.Довженка відбувся І районний фольклорний фестиваль «З народного джерела».Розпочалось це свято на сцені районного будинку культури, з вітанням до учасників фольклорного дійства звернулись заступник голови Сосницької райдержадміністрації Гришенко В.В., головний хормейстер Чернігвського ОНМЦ Коцур О.О., начальник відділу культури і туризму Сосницької райдержадміністрації Плющ Л.В. На свято фольклору «З народних джерел» прибули фольклорні колективи з 10 сіл району та колективи райцентру.
Учасники хореографічної студії «Веселка» урочисто, з короваєм, відкрили програму фестивалю, народний аматорський фольклорний колектив «Криниці» виконав пісню «Мамина пісня», яку присвятив Дню матері.
Далі сцену заполонили учасники сільських фольклорних колективів, які захопили глядача гарними українськими піснями та автентичними костюмами. Прозвучали українські народні пісні «Ой там на горі», «Ой світить сонце» та «Веселі наспіви» у виконанні учасників художньої самодіяльності Лавського сільського клубу; «Летіла зозуля» та «Ой у вишневому саду» у виконанні фольклорного колективу Змітнівського сільського будинку культури; «Час додому час» та «Лісапет» у виконанні колективу Киріївського ЦНТЗ та багато інших. На завершення сосницькі «Криниці» виконали українські народні пісні «Ой у полі», «Гуляв я три роки» та «Я тебе бачив» та під гучні оплески глядачів запросили всіх на продовження свята на садибі О.П.Довженка.
Тут на порозі музею всіх гостей зустрічала з вітальним словом Наконечна Л.М. та учасники фольклорної студії при Сосницькій ЗОШ І-ІІ ступенів під керівництвом Бушай О.П. Потім відбулось театралізована екскурсія музеєм О.П.Довженка, яка закінчилась імпровізованим концертом, який відбувся у саду музею за участю всіх учасників фестивалю. Тут прозвучали пісні, які виконувала мати О.П.Довженка своєму маленькому сину. Ці зворушливі пісні не залишили жодної людини байдужою до цього свята. Маємо сподівання, що цей фестиваль знайде своє місце у серцях глядача і наступного року збільшить коло своїх прихильників та учасників.



Категорія: Сосниця | Переглядів: 943 | Додав: nata | Теги: Сосниця фольклорний фестиваль | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2012  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.