Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Квітень » 21 » ЗАРАЗ, ЯК НІКОЛИ, ЛЮДЯМ НЕОБХІДНА КУЛЬТУРА
ЗАРАЗ, ЯК НІКОЛИ, ЛЮДЯМ НЕОБХІДНА КУЛЬТУРА
14:10
ЮНЕСКО починає здійснення ініціатив щодо підтримки культури та культурної спадщини, оскільки мільярди людей в усьому світі звертаються саме до культурних надбань задля подолання соціальної ізоляції під час кризи COVID-19.
«Глобальний характер кризи COVID-19 - це заклик до міжнародного співтовариства реінвестувати кошти в міжнародне співробітництво і міжурядовий діалог»,
- заявила Генеральний директор ЮНЕСКО Одре Азуле.
«ЮНЕСКО прагне вести глобальну дискусію про те, як найкращим чином підтримати культурні установи під час пандемії COVID-19 і по її закінченні, і забезпечити, щоб кожен мав доступ до спадщини і культури, які пов'язують нас з нашої людяністю».
У четвер ЮНЕСКО розпочала глобальну кампанію в соціальних мережах, #ShareOurHeritage, з метою забезпечення доступу до культури та освіти в області культурної спадщини в період домашнього карантину.
Крім того, за технічної підтримки платформи Google Arts & Culture ЮНЕСКО організовує віртуальну виставку десятків об'єктів культурної спадщини по всьому світі.
Організація також буде надавати актуальну інформацію за допомогою віртуальної карти на своєму веб-сайті та за допомогою соціальних мереж про вплив COVID-19 на об'єкти Всесвітньої спадщини, які частково або повністю закриті для відвідувачів у 89% країн через пандемію, а також про заходи реагування на це вплив.
Дітям у всьому світі буде запропоновано поділитися малюнками об'єктів Всесвітньої спадщини, що дасть їм можливість продемонструвати свою творчість і зв'язок зі спадщиною. Після закінчення кризи, кампанії #ShareСulture і #ShareOurHeritage триватимуть для обміну думками про те, як переглянути заходи з охорони об'єктів Всесвітньої спадщини та сприяти розвитку сталого туризму.
У Всесвітній день мистецтва, 15 квітня 2020 року, ЮНЕСКО у співпраці з піонером електронної музики і послом доброї волі ЮНЕСКО Жаном-Мішелем Жарром проведе онлайн-дискусію і кампанію в соціальних мережах, ResiliArt Debate, в якій візьмуть участь артисти і ключові представники індустрії культури, щоб підняти питання про вплив COVID-19 на засоби до існування художників і фахівців в області культури. Мета цих обговорень полягає в розробці політики і фінансових механізмів, які могли б допомогти творцям і громадам подолати кризу. Артистам і творчим працівникам у всьому світі рекомендується приєднатися до дебатів ResiliArt в соціальних мережах і запросити своїх колег-художників продемонструвати роботи, створені під час карантину, приєднавшись до кампанії в соціальних мережах.
22 квітня в ЮНЕСКО відбудеться онлайн-нарада міністрів культури з різних країн світу для обговорення питань, пов'язаних з коронавірусом COVID-19 і його впливом на культуру. Ґрунтуючись на результатах Форуму міністрів культури, що відбувся в штаб-квартирі ЮНЕСКО 19 листопада 2019 року, нарада допоможе міністрам обмінятися інформацією та думками про вплив кризи в галузі охорони здоров'я на сектор культури в їх країнах та визначити коригувальні заходи політики, відповідні їх різним національним умовам.
«Зараз, як ніколи, людям необхідна культура», - пояснив Ернесто Оттоне, заступник Генерального директора ЮНЕСКО з питань культури. «Культура підвищує нашу стійкість. Вона дає нам надію. Вона нагадує нам, що ми не самотні. Ось чому ЮНЕСКО робить все можливе для підтримки культури, збереження нашої спадщини і розширення прав і можливостей артистів і творців зараз і після того, як ця криза мине».
Закриття об'єктів культурної спадщини, музеїв, театрів, кінотеатрів та інших культурних установ ставить під загрозу фінансування артистів і творчих галузей, а також збереження визначних місць і засобів до існування місцевих громад і фахівців в області культури. Криза COVID-19 призупинила багато видів практик нематеріальної культурної спадщини, включаючи ритуали і церемонії, що вплинуло на громади в усьому світі. Ця криза також призвела до втрати багатьох робочих місць.

Детальніше https://en.unesco.org/news/unesco-supports-culture-and-heritage-during-covid-19-shutdown
UNESCO #ShareСulture #ShareOurHeritage



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 82 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.