Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Семінар-практикум на тему: «Збереження та розвиток аматорського мистецтва Чернігівщини»
Семінар-практикум на тему: «Збереження та розвиток аматорського мистецтва Чернігівщини»
16:06
19 жовтня 2018 року в КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР відбувся обласний семінар-практикум на тему: «Збереження та розвиток аматорського мистецтва Чернігівщини» для керівників та методистів вокально-хорових, фольклорних та інструментальних колективів Чернігівської області.
В даному заході прийняло участь понад 40 митців. В роботі семінару були задіяні представники з усіх районів та ОТГ нашої області, що свідчить про велику зацікавленість методистів, керівників колективів питаннями розширення творчого досвіду, підвищення професійного рівня та поповнення новим матеріалом.
Незабутні враження та багато практичних порад семінаристи отримали під час виступу запрошених гостей — фольклорного ансамблю «Кралиця» (художній керівник – заслужений працівник культури України, доцент Київського національного університету культури і мистецтв Іван Сінельніков).
Про важливість збору фольклорних матеріалів, відтворення народних традиційних звичаїв, опис їх, з метою збереження, зазначалося у виступі директора Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької, доцента, кандидата мистецтвознавства, лауреата міжнародних конкурсів, кавалера ордера «За видатні досягнення у музичному мистецтві», заслуженого артиста України Володимира Дорохіна. Він наголосив на важливості збереження неповторної автентики Чернігівського регіону, актуальності проведення експедицій із дослідження фольклору, правилах його запису та систематизації в репертуарні збірки для сучасних народних хорових колективів.
Цікаве практичне заняття, наповнене практичними рекомендаціями по підготовці колективів до фестивалів чи конкурсів фольклорного мистецтва, провів художній керівник та головний диригент ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди», заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк.

Змістовним був виступ директора КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР Юлії Солонець, яка зазначила, що нинішній розвиток української культури вкрай потребує привернення уваги до традицій, адже традиція – це коріння дерева української народної творчості та подякувала присутнім за підтримку, збереження та розвиток аматорського мистецтва Чернігівщини.
Відкрила семінар-практикум начальник відділу культурного розвитку та економічних питань Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Ліна Артюхова.
Провідний методист з питань збереження та розвитку народної творчості та аматорського мистецтва Олена Сотнікова зазначила, що Чернігівський регіон України славиться не лише традиціями, а й досягненнями в вокально- хорового, фольклорного та інструментального жанрів. Вона подякувала всіх присутніх за участь в обласних та Всеукраїнських фестивалях, які пропагують українську культуру.
Провідний методист з питань народних, зразкових, аматорських колективів Чернігівського обласного центру народної творчості Володимир Богданович підкреслив, що рівень виконавської майстерності багатьох колективів Чернігівщини достатньо високий, що подібні зустрічі дуже важливі і корисні, адже сприяють підвищенню рівня знань майбутніх фахівців, які продовжуватимуть традиції вокально-хорового співу на Чернігівщині.
Семінар-практикум для керівників вокально-хорових та інструментальних колективів області на тему «Збереження та розвиток аматорського мистецтва Чернігівщини» проводився Обласним центром народної творчості за підтримки Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм і Чернігівського музичного коледжу ім. Л. Ревуцького.
Захід пройшов в творчій, дружній атмосфері взаєморозуміння, поваги та толерантності.
Впродовж семінару всім учасникам безкоштовно надавались методичні матеріали.
На завершення семінару-практикуму відбувся круглий стіл, на якому були затверджені рекомендації за підсумками роботи.










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Навчання | Переглядів: 551 | Додав: lena | Теги: Семінар-практикум на тему: «Збереже | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Жовтень 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.