Головна » 2018 » Квітень » 23 » Дводенний виїзний семінар директорів районних і міських БК, підвідомчих управлінням та відділам культури і туризму районів та ОТГ
Дводенний виїзний семінар директорів районних і міських БК, підвідомчих управлінням та відділам культури і туризму районів та ОТГ
13:27
Обласний центр народної творчості інформує про те, що 20-21 квітня 2018 року відбувся виїзний семінар директорів районних і міських БК, підвідомчих управлінням та відділам культури і туризму районів та ОТГ «Модернізація клубних закладів. Сучасний стан та перспективи».
Відкрила семінар заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Белінсон Любов В’ячеславівна.
Інформацію про проект Міністерства культури «Малі міста – великі враження» доповіла начальник відділу культурного розвитку та економічних питань Департаменту культури, і туризму, національностей та релігій Артюхова Ліна Георгіївна. Сидорович Юлія Михайлівна, провідний спеціаліст цього ж відділу, в своїй промові, звернула увагу на максимальне збереження в умовах децентралізації та створення ОТГ, закладів культури та штатних працівників усіх рівнів.
В ході роботи семінару були розглянуті питання реалізації державної культурної політики в клубних закладах та стратегії співпраці з місцевою громадою, збереження та популяризація нематеріальної культурної спадщини, діяльність закладів культури по збереженню і розвитку традиційних видів народного мистецтва, поточних важливих та актуальних питань.
Лекційні та практичні заняття від КЗ «Обласного центру народної творчості» проводили: директор - Солонець Юлія Юріївна, провідні методисти - із зарубіжних зв’язків та національних меншин Борщенко Поліна Іванівна, з інформаційно-аналітичного забезпечення та редакційної діяльності Садик Олена Олександрівна, з маркетингу, аналізу та прогнозування основної діяльності клубних закладів області Лопата Тетяна Олександрівна, з питань новітніх та комп’ютерних технологій Чичаєва Ірина Григорівна.
В рамках семінару, відбулось виїзне практичне заняття на базі Кіптівської об’єднаної територіальної громади Козелецького району, де надзвичайно тепло гостей зустрічали: сільський голова Володимир Володимирович Кучма, начальник відділу культури, сім'ї, молоді та спорту Ірина Вікторівна Дубик, директор Кіптівського СБК – Вікторія Ігорівна Ліскович, директор ЦНАП Роман Олександрович Юрченко.
Для гостей була проведена екскурсія по закладу, під час якої семінаристи мали змогу ознайомитись з матеріально-технічною базою закладу, роботою клубних формувань, зокрема: гуртків та любительських об’єднань, веденням документації, заходами культурно-дозвіллєвої діяльністі, роботою бібліотеки. Приємно вразили виступи творчих колективів, які функціонують на базі сільського будинку культури: народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Вербиченька» Вовчківського СБК, керівник – Ірина Ткаченко, танцювальний дитячий колектив «Веселка», керівник –директор СБК Маргарита Бойко, учасник театрального гуртка Вадим Корогод.
Слід відзначити, що учасникам навчального процесу роздавались методичні матеріали, які вони зможуть використовувати в подальшій роботі, а саме: збірник «Коровай – невід’ємна частина весільних обрядів Чернігівщини», який був презентований в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.В.Г.Короленка, збірник сценаріїв тематичних культурно-мистецьких заходів до державних та народних свят, підбірка сучасних дозвіллєвих сценаріїв, інтерактивних ігор та конкурсів для дітей, підлітків та молоді, методичні рекомендації на допомогу в написанні грантів. Підготовлені матеріали семінару надані співробітниками Обласного центру народної творчості.
В рамках виїзного семінару була організована екскурсія до унікального Свято-Георгіївського монастиря, де є чудотворна ікона "Аз есть с вами и никто же на вы", а також до Собору Різдва Богородиці та музею ткацтва Чернігівщини.
А по завершенню фольклорні колективи Козелецького РБК показали різні обрядові дійства: народний етнографічний самодіяльний колектив «Червона калина», керівник Світлана Самко, народний фольклорний колектив «Чиста криниця», керівник Ганна Гніда, народний фольклорний колектив «Калина», керівник Володимир Лабута, зразковий хореографічний колектив «Антошка», керівник – Тетяна Куриленко.
Впродовж двох днів роботи семінару панували творча робота та дружня атмосфера. Семінар отримав схвальні відгуки від учасників.
Ми всім дякуємо за ці чудові 2 дні спілкування! До нових зустрічей!
















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Навчання | Переглядів: 591 | Додав: lena | Теги: семінар директорів районних і міськ | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.