Головна » 2018 » Лютий » 1 » Міжнародний фестиваль-конкурс «Слов'янський вінець - Україна»
Міжнародний фестиваль-конкурс «Слов'янський вінець - Україна»
14:36
Любі друзі! Щорічні міжнародні фестивалі та конкурси - це пізнання нового творчого шляху, міжнародний обмін ідеями та досвідом, зміцнення дружніх зв'язків дітей та молоді. На Міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс запрошуються дитячі, підліткові колективи та солісти слов'янських республік та Європи. Показати свою майстерність та познайомитися з творчістю інших дітей, обмінятися творчим досвідом в хореографії, знайти багато нових друзів - ось основні цілі організаторів фестивалю-конкурсу. Гостинне Запоріжжя запрошує всіх на свято мистецтв. Діти та підлітки будуть не тільки активно брати участь в самому процесі фестивалю, а й зможуть насолодитися різноманітною екскурсійною програмою по м.Запоріжжя. Ну, а для тих хто просто приїхав "повболівати" за своїх, фестиваль "Слов'янський вінець" залишиться яскравим, барвистим святом!
Організаційний комітет Міжнародний фестиваль - конкурс "Слов'янський вінець - Україна" Організатор і засновник фестивалю-конкурсу Туристична компанія «Турал»
Терміни і місце проведення фестивалю-конкурсу
м.Запоріжжя

з 13 квітня по 15 квітня 2018 р Міський Палац Дитячого І юнацької Творчості

ОСНОВНІ ЦІЛІ ТА ЗАВДАННЯ ФЕСТИВАЛЮ
"Слов'янський вінець - Україна"

Головна мета Фестивалю-конкурсу - створити для дітей та підлітків можливість творчого спілкування, виявити нові таланти, дати можливість ознайомитися зі зразками національної слов'янської культури та мистецтва. А також,це:

• Розвиток слов'янської культури та зміцнення міжнаціонального співробітництва.

• Знайомство з кращими творчими колективами, встановлення творчих контактів між колективами, обмін досвідом роботи країн-учасниць фестивалю в художньому вихованні дітей, підлітків та молоді.
• Створення умов для підтримки та розвитку дитячої та молодіжної творчості.

• Залучення до співпраці з дитячими та підлітковими колективами провідних фахівців культури і найвизначніших діячів мистецтв.

• Підвищення професійної майстерності та кваліфікації керівників та педагогів, творчих колективів і виконавців.

Умови участі у Фестивалі - конкурсі /13.04.-15.04.2018р./

У конкурсі беруть участь дитячі, підліткові колективи і окремі виконавці від 7 до 55 років в номінаціях вокал, хореографія, інструментальний, театральний і оригінальний жанри.

Конкурсні номінації та вікові категорії.
I. Вокал / естрадний, народний, академічний /.
1. Соло.
2. Ансамбль / поділяються на дует, тріо, квартет та ін. /

3. Хор.
- 1 вікова категорія - 7 - 9 років

- 2 вікова категорія - 10 -12 років
- 3 вікова категорія - 13 -15 років
- 4 вікова категорія - 16 - 25 років
- 5 вікова категорія - 25+

Критерії оцінки
- музикальність, художнє трактування музичного твору;
- чистота інтонації і якість звучання;
- краса тембру і сила голосу;
- сценічна культура;
- складність репертуару;

- відповідність репертуару виконавським можливостям і віковій категорії виконавця;
- виконавська майстерність

II. Хореографія / естрадний, народний, класичний, бальні танці, street dance // Hip Hop Dance, C-walk, krump, ragga, dancehall, break dance, Popping, Locking, House Dance /

1. Соло.

2. Ансамбль / поділяються на дует, тріо, квартет та ін. - 1 вікова категорія - 7 - 9 років - 2 вікова категорія - 10 -12 років - 3 вікова категорія - 13 -15 років - 4 вікова категорія - 16 -25 років - 5 вікова категорія - 25+

Критерії оцінки.
- виконавська майстерність
- техніка виконання рухів;
- композиційна побудова номера;
- відповідність репертуару віковим особливостям виконавців;
- сценічність / пластика, костюм, реквізит, культура виконання /;
- підбір і відповідність музичного та хореографічного матеріалу /;
- артистизм, розкриття художнього образу.

ІІІ. Інструментальний жанр / народні, класичні та ін. /
Всі інструменти забезпечуються самими учасниками фестивалю (крім фортепіано).

1. Соло.

2. Ансамбль / поділяються на дует, тріо, квартет та ін./ - 1 вікова категорія - 7 - 9 років - 2 вікова категорія - 10 -12 років - 3 вікова категорія - 13 -15 років - 4 вікова категорія - 16 -25 років - 5 вікова категорія - 25+

Критерії оцінки:
- ступінь володіння інструментом;

- чистота інтонації і музичний лад;
- складність репертуару;
- технічні можливості ансамблевого виконання;
- музикальність, артистичність, художнє трактування музичного твору;
- творча індивідуальність / для солістів /

IV. Оригінальний жанр / пластичний етюд, еквілібрування, антипод, жонгляж, клоунада, показові виступи спортивних секцій і об'єднань. /
1. Соло.

2. Ансамбль / цирковому колективу пропонується представити циркову композицію. - 1 вікова категорія - 7 - 9 років - 2 вікова категорія - 10 -12 років - 3 вікова категорія - 13 -15 років - 4 вікова категорія - 16 -25 років - 5 вікова категорія - 25+

Критерії оцінки:

- рівень циркової підготовки і виконавську майстерність;
- технічні можливості виконавців;

- артистизм, сценічність / пластика, костюм, культура виконання /;
- творчий підхід до підбору репертуару;
- складність виконуваної програми;
- художнє оформлення програми, реквізит..

V. Театральний жанр / в конкурсі беруть участь аматорські колективи всіх напрямків театрального мистецтва

/ - Колективи представляють на конкурс маленькі сценічні форми, моновистави, етюди, сцени з вистав або п'єс, які мають композиційно закінчений характер.

- На вікові групи не розділяються.

Критерії оцінки:
- повнота і виразність розкриття теми твору;
- розкриття і яскравість художніх образів, виконавський рівень;
- сценічність / пластика, костюм, культура виконання /;

- художнє оформлення вистави, реквізит;
- дикція акторів;
- відповідність репертуару віковим особливостям виконавців.

Такса за участь у фестивалі «Слов'янський вінець - Україна» оплачується в розмірі:
- 250 грн з людини для індивідуальних виконавців або груп чисельністю до 5 чоловік.
- 220 грн з людини для групових виконавців від 6 чоловік і більше.
N.B. Друга, третя участь у фестивалі - 220 грн з людини.

* Такса включає в себе участь у фестивалі, технічне забезпечення фестивалю (сценографія, озвучування, освітлення, забезпечення попередньої підготовки фестивалю, умови для творчих зустрічей).

Конкурсні вимоги
Для участі в конкурсі необхідно надати до оргкомітету наступні документи:

- Заявка-анкета учасників за формою, на кожен твір окремо, в електронному вигляді на адресу: [email protected] * Вокалісти / солісти, дуети, ансамблі / виконують по одному твору загальною тривалістю не більше 3 хвилин.

* Хореографічні колективи виконують один танець в одній номінації, причому груповий не повинен перевищувати 3 хвилин, а сольний -2 хвилини.

* Солісти інструменталісти виконують один твір загальною тривалістю до 3 хвилин, а інструментальні ансамблі не більше 4 хвилин. * Колективи оригінального жанру виконують одну композицію тривалістю не більше 5 хвилин.

* Колективи театрального жанру виконують один твір не більше 10 хвилин. Твори мають бути оформлені і готові до експонування. На зворотному боці експоната повинна бути прикріплена етикетка.

Кожен колектив повинен представити 1 конкурсну композиції тривалістю 2-4 хвилини кожна .Все композиції повинні бути записані на flash- носії. Так само обов'язково наявність резервних копій треків на CD носії, міні диску з високою якістю звуку. (Кожна звукозапис має бути на окремому носії із зазначенням назви твору, назви ансамблю і прізвищем виконавця, а також тривалості звучання даного твору .У заявці вказати, чи потрібна розбивка номерів або робота буде проводитися одним блоком. Обов'язково вказати в заявці солістів, дуети, і малі форми від трьох до п'яти чоловік).

Під час конкурсних виступі, як колективам, так і солістам заборонено використовувати плюсові фонограми.Всі учасники виконують пісню в супроводі мінусової фонограми. Солісти можуть використовувати записаний бек вокал, недублірующій основної мелодії, дуети, ансамблі співають без записаного бек вокалу.

Приймаються наступні аудіо формати: MP3, WAV, AIFF і інші носії високого класу. У заявці вказати, чи потрібна розбивка номерів або робота буде проводитися одним блоком Обов'язково вказати в заявці солістів, дуети, і малі форми від трьох до п'яти чоловік. Під час конкурсних виступів як колективам так і солістам заборонено використовувати плюсові фонограми.

УВАГА: прохання строго дотримуватися регламенту!

Нагородження учасників

- Підсумки конкурсу та нагородження проводяться за номінаціями окремо, з урахуванням вікових категорій, передбачають присудження звання володаря Гран-прі, трьох призових місць, а також дипломантів з врученням дипломів та спеціальних призів.

- При виникненні ситуації, коли немає гідних претендентів на Гран-прі та призові місця - ці місця не присуджуються.
- Допускається дублювання призових місць / два перших місця, друге і т.д. / за результатами конкурсу.
- Програму Гала-концерту визначає режисерсько - постановочна група на підставі рішень журі.
- Рішення журі є остаточним і зміні не підлягає.

Нагородження учасників фестивалю.

Виступи оцінюватиме міжнародне журі.

За підсумками конкурсу ми нагороджуємо учасників фестивалю на гала концерті.

Всі учасники отримають грамоти та подарунки від компанії "TURAL", а ансамблі будуть нагороджені дипломами та кубками фестивалю відповідно до зайнятих місць. Колективи та індивідуальні виконавці будуть оцінюватися журі за номінаціями з урахуванням вікових категорій. Міжнародне журі присуджує: Гран-прі: I, II, IIIместa, а також інші номінації:

(найкраще виконання, оригінальність постановки номера, приз глядацьких симпатій) ПрограммуГала-концерту визначає режисер-постановочна група на підставі рішень журі. Рішення міжнародного журі є остаточним і зміні не підлягає.

Переможцем колективам і індивідуальним виконавцям буде зроблено багато цікавих пропозицій від компанії "TУРАЛ" про прийняття участі в фестивалях і конкурсах, що проводяться в Болгарії.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ:
• Організатори залишають за собою право знімати фото і відео під час конкурсу, поширювати аудіо, відео та фото.

• Керівники відповідають за здоров'я і безпеку своїх конкурсантів.
• Заявки на участь в конкурсі передбачає згоду з Положенням по фестивалю.
• Учасники конкурсу прибувають на місце проведення за свій рахунок.
• Всі питання, які не йдеться в Положенні, вирішують організатори конкурсу.

• Організатори залишають за собою право вносити зміни в програму конкурсу.
• Про зміни конкурсної програми повідомити організаторам не пізніше, ніж за 2 тижні до початку конкурсу.

Технічні вимоги
- Носіями фонограм є CD з високою якістю звуку.

- Кожна звукозапис має бути на окремому носії із зазначенням назви твору, композитора, тексту, назви ансамблю або прізвища виконавця, а також тривалості звучання даного твору.

- Фонограма повинна бути встановлена на початок запису.
- Не допускається виступ вокалістів під фонограму.

Загальні вимоги
- Підготовку та проведення фестивалю здійснює оргкомітет.

- Оргкомітет затверджує склад журі по кожній номінації, який формується з провідних фахівців культури і мистецтва країн, які беруть участь у Фестивалі.

- Оргкомітет має право використовувати і поширювати / без виплати гонорару учасникам та гостям конкурсу / аудіо - та відеозаписи, друкованої та іншого роду продукції, вироблені під час проведення заходів конкурсу та за його підсумками.

- Колектив зобов'язаний мати відповідну кількість супроводжуючих, які несуть повну відповідальність за збереження життя і здоров'я дітей.

- Невиконання умов цього Положення тягне за собою виключення з участі в фестивалі.
- Питання, не освітлені цим Положенням, має право вирішувати оргкомітет.

ДОДАТКОВІ ПОСЛУГИ:
• Оригінали фотографій з конкурсу, гала-концерту і нагородження на CD / FLASH накопичувачі.
• Екскурсії по Запоріжжю

• Фото-супровід на прогулянці / екскурсіях. Фотосесія для колективів і солістів.
• Перукар-стиліст (Макіяж і створення зачісок)
• Ассістент- перекладач.
• Відео- зйомка конкурсу / гала-концерту.

Всі додаткові послуги надаються за запитом. Запит повинен бути зроблений мінімум за 7 днів до приїзду делегацій на фестиваль. Ціни додаткових послуг уточнюйте у наших менеджерів.

По всім питанням - ласкаво просимо звертатись :
+ 38-095-821-58-14 Наталя

+ 38-067-898-40-97 Наталя e-mail: [email protected]


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Міжнародні заходи | Переглядів: 506 | Додав: lena | Теги: Слов'янський вінець - Україна | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.