Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Грудень » 5 » У КИЄВІ ВІДЗНАЧИЛИ ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ "БАРВИ ЖИТТЯ"
У КИЄВІ ВІДЗНАЧИЛИ ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ "БАРВИ ЖИТТЯ"
11:27
УНаціональному центрі ділового та культурного співробітництва «Український Дім» за підтримки Міністерства культури України відбувся заключний етап Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя». Переможці та учасники події були відзначені дипломами.
За словами Міністра культури України Євгена Нищука, дуже важливо, що до цієї ініціативи долучається так багато талановитих людей, адже мистецтво та культури є важливим засобом соціальної адаптації та реабілітації для тих, хто потребує уваги.

«Світ дуже вразливий, але в цій залі сидять люди, які мають особливу силу волі, силу духу. Незважаючи на безліч проблем, вони знаходять в собі мужність виявити свій талант через мистецтво», - зазначив Євген Нищук.
«Презентовані сьогодні роботи надзвичайні і дуже важливі, адже роблять наш світ кращим – дають відчуття, що хоч ми живемо в несправедливому світі, але разом з тим ми маємо бачити та відчувати прекрасне навколо. Переконаний, що мистецтво для всіх, не лише для людей з обмеженими фізичними можливостями, а й для всіх нас, є зцілюючим і дає наснагу жити, дає віру в те, що ми подолаємо всі негаразди і будемо радіти життю. Ми всіляко підтримуватимемо такі ініціативи».
Учасниками цьогорічного фестивалю стали близько 200 переможців регіональних етапів конкурсу різних вікових категорій з усієї України, які продемонстрували свої таланти у вокально-хоровому, хореографічному жанрах, інструментальному виконанні, театральному мистецтві та художній творчості.
У рамках фестивалю відбувся гала-концерт учасників та спеціального гостя – Українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина», а також експонується виставка декоративно-прикладного мистецтва особливих майстрів.
Фестиваль заснований Міністерством культури України в 2009 році. Проводиться щорічно з метою сприяння процесу реабілітації та соціальної адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями засобами мистецтва.

Інформація взята з офіційного сайту Міністерства культури України
http://mincult.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=245310654













QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 631 | Додав: lena | Теги: Барви життя 2017 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.