Головна » 2017 » Вересень » 18 » "Кольори Православ'я" у Художньому музеї ім. Г. Галагана
"Кольори Православ'я" у Художньому музеї ім. Г. Галагана
15:17
Протягом сторіч, за різними причинами, внаслідок потужних міграційних рухів, на території України осідали великі та малі народи інших країн. І нині наша багатонаціональна країна налічує понад 130 національностей, народностей та етнічних спільнот. На Чернігівщині створені понад 30 організацій.
Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації на чолі з Директором Олександром Володимировичем Левочко опікується питаннями розвитку культури національних меншин та їх віросповіданням.
І дуже тішить те, що між нашим центром культури і художнім музеєм налагоджуються тісні зв’язки саме з національно-культурними товариствами – це вже не перший спільний проект.
За підтримки Чернігівської обласної єврейської общини під керівництвом Семена Григоровича Бельмана були презентовані виставки до 75-х роковин трагедії Бабиного Яру, де були представлені картини з Всеукраїнської єврейської ради – Народного художника України, учасника ІІ Світової війни Ісаака Тартаковского.
В рамках щорічного міського фестивалю єврейської культури жителі Чернігова мали нагоду відвідати виставку «Арон Ржезніков. Живопис і графіка», людини з цікавою, але тяжкою долею, який загинув в 1943 році в боях за Україну. Спільними зусиллями Єврейської общини та художнього музею виданий каталог художніх творів «Ода життю, живопис, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво».
Фотовиставка «Кольори православ’я” представлена 18 вересня в Художньому музеї потрапила в Україну під патронатом Президента Польщі пана Броніслава Комаровського, з благословіння Митрополита Варшавського та всієї Польщі – Блаженнійшого Сави. Відкрила виставку її ініціатор та організатор - Марія Заіченко – експерт з програмної діяльності Польського інституту.
На світлинах - унікальний світ Православ’я постає таким, яким його побачили фотомайстри крізь об’єктиви фотокамер та призму свого серця. Виставка «Кольори Православ’я у Польщі” започатковує серію виставок, які будуть усебічно висвітлювати життя Православної спільноти в усьому світі.
На запрошення Обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв на відкриття виставки завітали представники польської Спілки «Астер» (м. Ніжин) та білоруського національно-культурних товариств.
Поліна Борщенко
провідний методист по роботі
з національними меншинами
Фото Надії Заваліної














QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 488 | Додав: Nadiy | Теги: Польща, кольори православ'я | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
MichaelAreli(40), Allannathe(38)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.