Головна » 2017 » Серпень » 22 » Нехай єднає усіх нас серпневий благодатний Спас
Нехай єднає усіх нас серпневий благодатний Спас
13:57
Під такою ліричною назвою відбувся Бахмачі відбувся традиційний, 16-й за рахунком Спасівський ярмарок, присвячений 26-й річниці незалежності України. Колоритне дійство розпочалося з проходження в українському національному вбранні з державною символікою в руках представників майже всіх територіальних громад Бахмаччини. Утворивши коло єднання, вони презентували запашні короваї із цьогорічного врожаю, що стали не тільки окрасою свята, а й своєрідним символом добра й самого життя. У своєму вітальному слові, звернутому до присутніх голова райдержадміністрації Тетяна Неділько підкреслила, що Спасівський ярмарок є яскравим прикладом єдності нашої державної і духовної сутності та допомагає розкрити багатогранну українську душу – працьовитість і моральність, згуртованість і незламність, прагнення до мирного та стабільного життя.
Привітав присутніх і почесний гість – заступник голови обласної ради Арсен Дідур, який відмітив, що Спасівський ярмарок на Бахмаччині, наповнений винятковим колоритом та історичною пам’яттю поколінь, став не лише візитівкою району, а й символом вірності традиціям предків і багатогранної спадщини українського народу. Також Арсен Дідур передав вітальну адресу від голови Чернігівської обласної ради Ігоря Вдовенка голові, адресовану керівництву району і місту. Найкращі побажання ярмаркуючим прозвучали з вуст голови районної ради Віктора Міщука, Бахмацького міського голови Павла Шимка, депутата обласної ради Ярослава Сторубльова, помічника народного депутата України Валерія Давиденка – Володимира Мельника.
Серед почесних гостей були і депутати обласної ради Валерій Колоша та Ольга Чередник.
На ярмарку були представлені сільськогосподарська та промислова продукція, споживчі товари. У широкому асортименті презентовано вироби народних майстрів: намиста, жбанки й тарелі, рушники й вишиванки, серветки й витинанки, ікони та світські картини.
Трударі землі торгували м’ясом і ковбасами, хлібом і калачами, паляницями та короваями, городиною та молокопродуктами. На ярмаркових розкладках можна було придбати все – від цвяха до найвишуканіших витворів рук майстрів народної творчості. Стилізовані світлиці територіальних громад були оформлені в традиційному національному стилі, адже кожен хотів перемогти в конкурсі на кращий курінь. Ярмаркова програма містила в собі багато цікавих виставок, конкурсів та змагання з козацького гарту, присутнівсіх вікових категорій. Бахмаччани та гості свята мали можливість випробувати прихильність долі, придбавши лотерею. Мали місце в програмі і несподівані ракурси, як скажімо з бджілками, образ якого зіграв Є.Фостій.Упродовж всього ярмаркового дійства дійства проходила святкова концертна програма «Хай лунає пісня на добро». Свою творчість присутнім дарували творчі колективи Бахмаччини. За сприяння народного депутата України Валерія Давиденка патріотичну концертну програму «Обереги українства», пронизану любов’ю до України, подарувала бахмачанам Національна академічна заслужена капела бандуристів України ім. Григорія Майбороди . Шквал оплесків та схвальні вигуки глядачів викликало файєр-шоу «Вогняний дракон», яке також відбулося за фінансової підтримки нардепа. Протягом дня волонтерами громадської організації "Вогонь Відродження" був організований продаж смаколиків та збір коштів для потреб земляків, які відстоюють незалежність України . Усі пожертвувати кошти на лікування маленької бахмачанки Дарини Кучеренко, яка має проблеми з ногами .
Гамірливий ярмарок, який пройшов у гарній та чудовій атмосфері, залишив по собі гарні спогади і вкотре засвідчив прагнення людей до духовного єднання, збереження найкращих традицій і звичаїв українського народу, вселив почуття гордості за свою державу. Ми - українці. Пишаймося цим. Єднаймося ж у гідному пориві берегти символи нашої держави, відстоювати волю і примножувати звичаї та традиції!
Інформація надана Бахмацьким РБК

Фото : (ЧEline)









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 420 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Kennethea(42)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.