Головна » 2017 » Серпень » 21 » Волонтерська експедиція Німецьких громадських організацій України та міжнародної організації «Альтернатива»
Волонтерська експедиція Німецьких громадських організацій України та міжнародної організації «Альтернатива»
08:43
Чудовий молодіжний проект ініційований Центром німецької культури «Відерштраль» «Волонтерська експедиція по німецьких місцях Київської та Чернігівської областей», який стартував 13 серпня 2017 року в Києві, далі продовжив активну діяльність в Білій Церкві, з 19 по 22 серпня перекочував до нашого древнього і прекрасного міста Чернігів.
20 серпня учасники проекту: представники 6 німецьких громадських організацій різних міст України та представники міжнародної організації «Альтернатива-В» познайомились з історичними пам’ятками невеличкого містечка Седнів, де народився і вів громадську, політичну та меценатську діяльність - адвокат, депутат Державної думи I скликання від Чернігівської губернії, культурний діяч, відомий підтримкою багатьох літераторів того часу та ідейний натхненник чернігівської «Просвіти» - німець за походженням Ілля Людвігович Шраг.
По дорозі до Седнева, цікавою інформацією з молоддю, ділилась член Чернігівської міської громадської організації «Німецький культурний центр «Взаємодія» під керівництвом подружжя Бальцерів Віктора та Людмили, краєзнавець Ісаєнко Олена Іванівна.
- Георгіївська церква ( I пол. XVII ст.)
- Кам’яниця Лизогубів (1690р.)
- Пам’ятник в честь перемоги чернігівського князя Святослава над половцями у 1068 р.
- Воскресенська церква (1690р.) – сімейна усипальниця Лизогубів.
- Меморіальна дошка Іллі Людвіговичу Шрагу.
- «Садиба родини Лизогубів» – це ті історичні об’єкти, екскурсію по яких креативно і захоплююче провів аспірант історичного факультету Чернігівського інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Ервін Міден, німець за національністю та уродженець Седнева.

Після екскурсії, разом з працівниками музейного комплексу «Садиба родини Лизогубів» під керівництвом завідуючої Тетяни Луговської, заступником Чернігівської міської громадської організації «Німецький культурний центр «Взаємодія» Людмили Бальцер та провідного методиста по роботі з національними меншинами ОМЦНЗКіМ Поліною Борщенко, учасники волонтерської експедиції добросовісно попрацювали на різних обєктах садиби.
Мені здається, ніхто не посміє навіть подумати, що щось робилось для «галочки», весь доручений фронт робіт був виконаний бездоганно. Працювали всі без виключення, навіть Ервін, який дуже поспішав на інший захід, не міг залишити такий дружний, завзятий колектив і загрібаючи парк, паралельно, продовжував ділитись з нами седнівськими цікавинками минувшини. Не втримаюсь, щоб не відмітити ще одного героя, найменшого члена «Німецького культурного центру «Взаємодія» - Микитки Ремізова, якого не можна було спинити, навіть, на декілька хвилин відпочинку, все було по – дорослому: загрібав, замітав, білив бордюри, поливав квіти, ще й підбадьорював молодь. Супер – славний хлопчик!
Стомлені, але щасливі, залишивши позитивні відгуки від побаченого, помилувавшись чудодійними красотами Сейму, відбули до Чернігова. Підвечір, на них чекала конкурсно-ігрова програма та відпочинок на «Золотому березі» Десни, а 21 серпня ще більш насичений день: волонтерська місія в центральному парку культури та відпочинку, екскурсії по місту, спільний творчий вечір з Заслуженим діячем культури Світланою Пилипенко. Повний фотозвіт буде по закінченню акції.

Інформацію підготувала провідний методист
по роботі з національними меншинами
ОМЦНЗКіМ Поліною Борщенкою.













QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 705 | Додав: Nadiy | Теги: Волонтерська експедиція Німецького | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Kennethea(42)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.