Головна » 2017 » Квітень » 21 » Істинний талант і патріот України з білоруським корінням
Істинний талант і патріот України з білоруським корінням
11:09
20 квітня на запрошення Білоруського культурно-національного товариства "Сябри" працівники ОМЦ навчальних закладів культури і мистецтв побували в літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського, де відбулася зустріч із письменницею, журналісткою, перекладачем Лілією Бондаревич-Черненко «На перехрестях любові і війни».
Народилася письменниця в Білорусі, та вже близько тридцяти років живе в Україні, в Прилуках. Пише прозу і поезію. Авторка багатьох книг, серед яких можна відзначити «Від берегів Десни до Сожу». «Жінка, яка дещо знає», «На берегах любові», «Відьма з майбутнього», «Ми всі – діти Бога», «Прощена неділя».
Лілія Бондаревич-Черненко – лауреат багатьох премій, зокрема журналістської премії імені Василя Стуса, літературно-мистецької премії імені Михайла Коцюбинського, багатьох міжнародних літературних премій. Усе це говорить про неабияких хист і письменницький талант пані Лілії.
Ось і на творчому вечорі, що відбувсяться 20 квітня у гостей була можливість поговорити з авторкою про одну з її найвідоміших книг – «Прощена неділя». Видана вона була у 2016 році у чернігівському видавництві «Десна. Поліграф». Ця книга про війну на Донбасі, про час, зневіру, сподівання, про героїзм і любов до Батьківщини, про смерть і кохання, про віру в майбутнє України. Книга насичена реальними подіями, більшість з яких нам, українцям, відома. Іловайськ, Дебальцево, донецький аеропорт. При цьому – кожен із героїв бачить ці події по-своєму.
На свою творчу зустріч до Чернігова Лілія Бондаревич-Черненко завітала разом зі своїми друзями - меценатами. Серед тих, хто приїхав підтримати свою землячку-письменницю, був і голова Прилуцької районної ради Василь Малик. Також своїми враженнями від творчості письменниці поділився один із меценатів Артем Рожко. Лілія Бондаревич-Черненко називала імена й інших меценатів, які допомогли їй видати свої книги. Це Микола Марусенко, Олександр Мороз. За фінансової підтримки саме цих людей і з’явилася книга «Прощена неділя».
Лілія Бондаревич-Черненко називала імена й інших меценатів, які допомогли їй видати свої книги. Це Микола Марусенко, Олександр Мороз. За фінансової підтримки саме цих людей і з’явилася книга «Прощена неділя».
Підтримати та привітати свою колегу прийшли на зустріч і інші члени Національної Спілки письменників України: Дмитро Іванов, Сергій Дзюба, Ганна Арсенич-Баран та інші.






За матеріалами сайту Чернігівського літературно-меморіального музею - заповіднику Михайла Коцюбинського.



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 462 | Додав: lena | Теги: Лілія Черненко (Бондаревич), Білоруське національно - культурне | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.