Головна » 2017 » Квітень » 18 » "Великдень 2017"
"Великдень 2017"
10:00
Напередодні Великодня, за ініціативи Чернігівського обласного центру народних ремесел для дітей та юнацтва (ОМЦНЗКіМ) у рамках пересувного заходу «Великдень – 2017», було проведено цикл майстер-класів для молоді, з метою національно-патріотичного виховання за допомогою народного мистецтва на прикладі писанкарства.
Використовуючи традиції та звичаї народу, ми не тільки впроваджуємо у своє життя чудові вироби, але й навчаємо цінувати і любити все те, що було створено нашими пращурами.
Долучилися до проведення заходу у Центрі народних ремесел для дітей та юнацтва: академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, наукові співробітники історичного музею ім. В.В. Тарновського Наталія Тонких та Ірина Стасюк, власним секретом регіонального воскового розпису писанок поділилась писанкарка Наталія Дубина, яка завітала до Центру ремесел з Брусилова, Чернігівської області.
Для експозиції виставки, учні студій надали творчі роботи до Великодня, керівники студій Центру народних ремесел провели наступні тематичні майстер-класи: «керамічна писанка» - Сергій Янков (студія «Кераміка»), «мальованка» - Маріанна Ваценко (студія «Художній розпис»), «великодній кошик» - Лідія Гончар (студія «Плетіння») та «писанка восковка-бісерка» - керівник студії Ірина Горох та її вихованка Домініка Биконя (студія «Ткацтво»).
Наступний етап заходу проходив у Чернігівському обласному кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді (ОМЦНЗКіМ) у вигляді тематичних майстер-класів, лекцій та переглядів відео-матеріалів по писанкарству.
Логічним завершенням даного заходу стала творча співпраця Центру народних ремесел з громадською організацією «Нове покоління» (керівник Олена Рогова), також було проведено для діток з особливими потребами майстер-класи по восковому розпису.
Сподіваємось, що набуті знання по писанкарству учнями нашого міста в рамках даного заходу, допоможуть власноруч виготовити писанку-оберіг для рідних.























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 560 | Додав: jana | Теги: ОМЦНЗКіМ, центр народних ремесел | Рейтинг: 3.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
MichaelAreli(40), Allannathe(38)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.